2019. március 26.,
kedd, Emánuel napja

Újabb támadásokra számít a kormány

Hír TV

2018. október 13., szombat 18:09, frissítve: szombat 20:48

A migránspárti politikai erők újabb támadásaira számít a csütörtöki uniós találkozó előtt a kormány. A kormányfők a Frontex kibővítéséről és a közös európai menekültügyi rendszer reformjáról szóló előterjesztést tárgyalják majd Brüsszelben.

Angol nyelvű internetes videó jelent meg a kormányszóvivő oldalán, Kovács Zoltán bejegyzésében azt írja, a kormány nem hagyja válasz nélkül, hogy a Sargentini -jelentéssel megsértették Magyarországot, ezért az európai közvélemény előtt is egyértelművé akarják tenni, hogy Magyarország nem akar bevándorlóország lenni.

A kormány egyébként újabb migránspárti javaslatokra számít a jövő heti uniós csúcsértekezleten. Hollik István szerint az unió bevándorláspárti többségének már szinte minden napra jut ezekből egy. A szóvivő ezeket a jövő évi európai parlamenti választási kampány részének tartja.

„A második, hogy el akarják venni a menedékkérelmi eljárások elbírálási jogát, hogy még több migráns és még könnyebben engedhessenek be. Harmadrészt, be akarják vezetni azt a vízumot amit humanitárius vízumnak neveznek, amivel a gazdasági bevándorlók automatikusan, határellenőrzés nélkül beutazhatnak az EU-ba és könnyebben juthatnak munkához és könnyebb tudják egyesíteni családikat” – jelentette ki politikus.

Betelepítési programokat gyárt Brüsszel - mondta Rogán Antal a Péntek 9 című műsorban, a miniszteri kabinetirodát vezető miniszter továbbra is ellenzi azt a tervezetet ami az állandó betelepítési programról, legális migrációs útvonalak megnyitásáról valamint a humanitárius vízum bevezetéséről szól.

„Effektív erről szól ez a vízum - amiről beszélünk, erről szól, hogy legális migrációs vonalakat kell egyébként kialakítani az afrikai országokkal , erről szól h kell legyen egy állandó betelepítési program , meg az hogy határvédelem helyett határmenedzsment” – így Rogán.

A Frontex kibővítéséről illetve a közös európai menekültügyi rendszer reformjáról szóló előterjesztést az uniós állam és kormányfők jövő csütörtökön tárgyalják Brüsszelben.