2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Belföld

Újabb bűnügyeket oldhatnak meg Portik összegyűjtött hangfelvételei

A Fenyő-ügyön kívül még legalább három, eddig megoldatlan alvilági leszámolással kapcsolatban találhattak bizonyítékokat a Portik Tamás-féle, harminckét papírzsáknyi hangfelvételt elemző nyomozók. A Magyar Nemzet értesülése szerint egy eltűnt olajos vállalkozó, Seres Zoltán, valamint Radics Attila és családja meggyilkolása oldódhat meg hamarosan.

  • Újabb bűnügyeket oldhatnak meg Portik összegyűjtött hangfelvételei

Aranybányának bizonyulnak a Portik-hangfelvételek a nyomozók számára. A Magyar Nemzet értesülése szerint egyre több olyan új információval szembesülnek a felvételeket elemzők, amelyek nemcsak a Fenyő-gyilkosság még elvarratlan szálait fejtik fel, hanem régi ügyek megoldását is segítik.

Mint ismert, a tavaly december elején, a Gyárfás Tamás újabb megzsarolása nyomán indított vizsgálat során házkutatásokat tartottak, majd az ország nyolc különböző helyszínéről előkerült összesen harminckét papírzsáknyi hanghordozó: flopik, kazetták, pendrive-ok. A legalább húsz éven át rögzített hanganyagokat Portik Tamás vehette fel. A több száz órányi felvételből első körben kiemelkedtek a Farkasréti temetőben találtak. Ezek a kiváló minőségű és vágatlan felvételek kivétel nélkül a Portik Tamás és Gyárfás Tamás között évek során lezajlott beszélgetéseket őrizték meg.

Ezek eredetileg a lefoglalt kisteherautónyi hangfelvétel részei voltak, ám Gyárfás Tamás zsarolói 2017-ben különválogatták a többitől. A nyomozás adatai szerint azért, hogy a felvételekből kivágott mondatokkal gyakorolhassanak nyomást a sportvezetőre. Úgy tudjuk, Dósa András, az MSZP volt tagozatvezetője és társai a temetőben megtalált hanganyag alapján úgymond „tárolási díjat” kértek a felvételekért.

A 90-es évek maffiaügyeiben eljárást folytató Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és az őket segítő Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) derítette ki, hogy Portik Tamás évtizedekkel korábbi üzlettársa, Dósa és a vele kapcsolatban álló, az Energol-vezérhez ugyancsak köthető személyek tavaly nyár végén – a 2017-ben megkezdett zsarolási kísérlet fent említett folytatásaként – e-mailben, német álnéven bejelentkezve többször is megkeresték a Fenyő-ügyben felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamás ügyvédjét, Bánáti Jánost, hogy rendelkeznek a Gyárfás–Portik-hangfelvételek vágatlan verziójával.

A temetőben megtalált Portik–Gyárfás-beszélgetések zöme a Fenyő-merénylettel függ össze, és a nyomozók szerint erősítik mind a Portik, mind a Gyárfás elleni alapos gyanút. A sportvezetőt tavaly áprilisban gyanúsították meg azzal, hogy ő bujtotta fel Portikot, ölesse meg Fenyő János médiavállalkozót. A gyilkosságért a szlovák bérgyilkost, Jozef Rohácot ítélték el, akit az Aranykéz utcai robbantásért és Fenyő kivégzéséért is jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítéltek.

A felbujtók azonban nem szerepeltek a perben. Rohác egykori munkaadóját, a volt olajos vállalkozót, Portikot tavaly márciusban gyanúsították meg a Fenyő-gyilkosság, majd nem sokkal később a Lakatos Csaba elleni merényletkísérlet megbízásával is.

Az ügetőhajtó Lakatosra Tanyi György lőtt rá 1996 telén, de a férfi azonban túlélte a merényletet. Tanyi 11 év fegyházbüntetést kapott jogerősen, és beismerte, Portik parancsára akart végezni Lakatossal, mivel az Energol-vezért a rendőrségen már akkor összefüggésbe hozta Prisztás József meggyilkolásával. Prisztás 1996. szeptemberi meggyilkolása miatt jogerősen Portikot és Hatvani Istvánt ítélték el 15-15 évre. Ügyükben perújítási eljárás indult néhány hete, miután Rohác azt vallotta, ő ölte meg dunaszerdahelyi oroszok megbízásából Prisztás Józsefet.

Visszatérve a Portik-féle hangfelvételekre, az elemzés közben sorra kerülnek elő a bizonyítékok a megoldatlan leszámolásos ügyekről. Még az olajozás csúcsidőszakában, a ’90-es évek közepén eltűnt az Alföldön egy olajos vállalkozó, aki köthető volt az Energolhoz.

A hangfelvételek állítólag arról tanúskodnak, hogy megölték. Ugyancsak megoldódhat Seres Zoltán kivégzésének és a tárkonyi Radics család eltűnésének (kivégzésének) rejtélye.

Tahitótfaluban 1999 áprilisában két bérgyilkos várta az ukrán–orosz maffia hazai katonai vezetőjének mondott Se­rest, aki olasz üzlettársával, Sforza Nazzarenóval és egy a hátsó ülésen ülő testőrrel érkezett Bentley luxusgépkocsiján.

Érdekes egybeesés, hogy a Bentley-t és egy nagy értékű Mercedest Seres egy üzleti elszámolás nyomán szerezte meg Portiktól. Kis­orosziban Seres ukrán testőrei BMW-jükkel lemaradtak. Tahitótfaluban egy Kawasaki motorkerékpár hátsó ülésén ülő férfi menet közben tüzet nyitott a Bentley-ben ülőkre egy AK–47-es gépkarabélyból. A kocsi egy családi ház falába csapódott. Seres a helyszínen, az olasz a kórházban halt meg. A testőr az ülések közé bújva túlélte. A gyanú szerint a tárnoki Radics Attila lőtte le őket, ám már nem lehet elszámoltatni: 2002 januárjában 2 éves kislányával, Sárával és élettársával együtt eltűnt tárnoki házából. A házban vérnyomokat és lőszerhüvelyeket találtak a helyszínelők. A rendőrök biztosak benne, hogy likvidálták a férfit és hozzátartozóit is.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!