2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Gyárfás Tamást gyanúsítja a rendőrség Fenyő János megöletésével

Hír TV

2018. április 17., kedd 17:56, frissítve: kedd 22:02

Bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamást - erősítette meg a rendőrség, miután kihallgatták az úszószövetség egykori vezetőjét. A Nemzeti Nyomozó Iroda közleménye szerint megalapozott a gyanú, hogy Gyárfás volt 20 éve a felbujtó Fenyő János médiacézár megöletésekor. A Hír TV Riasztás című magazin műsora a múlt héten számolt be arról, hogy kommandósok forgatták fel, a gyilkosság miatt elítélt, Jozef Rohac testvérének szlovákiai otthonát. Egy rejtélyes hangfelvételt kerestek, amely bizonyíték lehet arra, hogy Gyárfás adott megbízást Fenyő János kivégzésére 1998-ban.

Fenyő János 1998. február 11-én, a Margit utcában a közlekedési lámpánál állt autójával, amikor valaki mellésétált és automata fegyverrel közvetlen közelről agyonlőtte. A gyilkosság elkövetőjét 15 évvel később tudta megnevezni a rendőrség.

„Jozef Rohac elsőrendű vádlott a járdán közlekedve a sértett gépjárművéhez ment, majd odaérve, annak jobboldalán állva a kabátja alól elővette a lőfegyvert, és azzal mintegy 1-1,5 méter távolságból a jobb első ajtó ablaknyílásán keresztül 2 sorozatlövést adott le a vezetőülésen ülő Fenyő János sértettre” – ismertette a történteket még 2013-ban az ügyész, Csicsák Zoltán.

Rohác tagadta bűnösségét. 2017. májusában azonban jogerősen is életfogytiglani börtönre ítélték a Fenyő gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás elkövetéséért. A felbujtó azonban nem lett meg.

„Újra elindították a nyomozást a Fenyő-ügyben, mert a felbujtó még nincs meg, pedig a nyomozó hatóság ismerte, és az elején még hangoztatták a médiában, hogy meg is nevezik, és letartóztatják. Ehelyett az Aranykéz utcai esetet nyomják a tévében, de arról csak azt tudom, hogy nem Portik, hanem az ukrán maffia volt a háttérben” – mondta akkor Josef Rohac.

Perczel Tamás Tamás pszichológus, Fenyő bizalmasa, gyógyíthatatlan rákos betegként nem sokkal halála előtt 2004-ben mondta el saját verzióját a Fenyő gyilkosságról.

„Valakik levették a kezüket a Fenyőről. Megszűnt a védelme.”

Szerinte két dolog játszott szerepet Fenyő halálában: az 1998-as, az MSZP-SZDSZ-koalíció bukásával zárult választás, illetve azok a háborúk, amiket Gyárfás Tamás médiavállalkozóval, illetve Princz Gábor Postabank-vezérrel folytatott.

-Perczel: A Fenyő János vívott néhány magánháborút, amit elkezdett lés nem tudta abbahagyni, vagy nem akarta abbahagyni.
-Riporter: Kik voltak ezek az emberek?
-Perczel: Az egyik a Gyárfás Tamás.

A NapTV egykori tulajdonosának neve többször felmerült a Fenyő gyilkosságban, a pletykákat azonban nem igazolta senki. Gyárfás annak ellenére maradt érintetlen, hogy Perczel Tamás szerint Fenyő közel száz oldalas listát állított össze viselt ügyeiről, amiket eljuttatott Kuncze Gábor akkori belügyminiszterhez is.

„A kormány mai ülésné áttekintette a helyzetet meghallgatta Marculescu urat meghallgatta Gyárfás elnök úrat meghallgatta a sportért, beruházásokért felelős minisztereket” – úgy tűnt, hogy Gyárfás Tamással Orbán Viktor és a Fidesszel is kiegyezett, az úszószövetség elnökeként többször is együttműködött a kormánnyal. Gyárfás úszöelnöki karrierjét végül Hosszú Katinka törte meg. 

„Magam nem tudtam ebben előre lépni, felismertem, búcsúznom kell. Bárki bármit sejtett, nem volt sem kényszer, sem paktum, önként álltam fel, mert rá kellett jönnöm, hogy a legjobb törekvésem ellenére sem tudok szó érteni a sportág jelenlegi legjobbjával” – mondta a Magyar Úszószövetség leköszönő elnöke, Gyárfás Tamás.

Gyárfás azóta nem visel semmilyen tisztséget. A Hír TV Riasztás című magazin műsora a múlt héten számolt be arról, hogy kommandósok forgatták fel, az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő gyilkosság miatt elítélt, Jozef Rohac testvérének szlovákiai otthonát. Egy rejtélyes hangfelvételt kerestek, amivel a gyanú szerint megzsarolták Gyárfás Tamást. Ha a felvétel létezik, az bizonyíték lehet arra, hogy Gyárfás adott megbízást Fenyő János kivégzésére 1998-ban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!