2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Portik Gyárfásnak: hát akkor te...kinyírlak! Kinyírlak!

A decemberben megtalált több száz órányi hangfelvétel bizonyíthatja, hogy Portik Tamás korábbi ügyei miatt zsarolta az úszószövetség korábbi elnökét, Gyárfás Tamást. Az index.hu számolt be elsőként arról, hogy milyen szóváltások szerepelnek az eddig ismeretlen felvételek leiratában. Gyárfás Tamást 2018 áprilisában gyanúsították meg azzal, hogy felbujtóként köze lehetett Fenyő János vállalkozó 1998-as meggyilkolásához.

  • Portik Gyárfásnak: hát akkor te...kinyírlak! Kinyírlak!

A Farkasréti temetőből és tucatnyi lakásból kerültek elő decemberben azok a kiváló minőségű és vágatlan hangfelvételek, amelyek a Prisztás-gyilkosság és az Aranykéz utcai robbantás miatt elítélt Portik Tamás és Gyárfás Tamás korábbi úszóelnök közötti beszélgetéseket rögzítik. A különböző helyszíneken egy kis teherautónyi adathordozót foglaltak le. A volt sportvezető akkor örült a felvételek megtalálásának, azt mondta: ezek tisztázzák majd az ellene felhozott gyilkosság vádja alól.

„Nagyon örülök, hiszen minél többet tud a rendőrség az előzményekről, a történtekről, annál hitelesebb képet kap és én tudom, mi a hiteles. Tehát, hogy én soha nem kértem meg senkit, hogy ölje meg Fenyő Jánost” – mondta Gyárfás Tamás.

Az ország egyik legbefolyásosabb vállalkozójával 1998. február 11-én, Budapesten végzett egy bérgyilkos. Fenyő a piros lámpánál várakozott, amikor a férfi beleeresztette a tárat. Az ügyészség tavaly tavasz óta az úszószövetség volt elnökét, Gyárfás Tamást gyanúsítja azzal, hogy ő lehetett a felbujtó. Két férfinak korábban súlyos üzleti vitája volt. Gyárfás Tamás a vádakat az első perctől tagadja, Riasztás című műsorunkban azt mondta: egyelőre nem tudja pontosan, hogy mit tartalmaznak a most előkerült hangfelvételek.

„A rendőrség nagyon helyesen nem a hangfelvételeket tette közzé, hanem a hangfelvételek fellelésének tényét. Vélelmezem, hogy velem ismertetik meg, vagy nekem kell majd azokra választ adni” – nyilatkozta.

Az Index hozott nyilvánosságra elsőként részleteket a hangfelvételek leiratából. A sokszor virágnyelven fogalmazott és nehezen érthető beszélgetésekből feltételezhető, hogy Gyárfás Tamást korábbi ügyeivel zsarolta az azóta jogerős börtönbüntetését töltő Portik. Egy beszélgetés során például Gyárfás Tamás nem értette, Portik miért őt sejti egy olyan APEH-ellenőrzés hátterében, amit az adóhivatal az érdekeltségébe tartozó éttermében tartott.

„De minek? Mit tudok csinálni azon kívül, hogy bemegyek a rendőrségre, és megmondom a rendőröknek, hogy te voltál az, aki ott azt csinálta. És akkor kezdődik a játék” – jegyezte meg Gyárfás, mire Portik felhúzta magát, és megfenyegette:

 

„Hát akkor te...kinyírlak! Kinyírlak! Én el fogok kezdeni arról akkor beszélgetni, amiről egyértelmű, hogy csak te tudhatsz ilyet.”

Egy másik beszélgetésben Portik Tamás úgy fogalmaz: nincs mit vesztenie, és elismeri, hogy zsarolja Gyárfás Tamást.

Az alvilág ismert alakjának ügyvédje korábban úgy nyilatkozott: ők sem ismerik a felvételek tartalmát.

„Többet nem tudok, mint amit a sajtó erről megírt. Kíváncsian várom, mert, ha valóban olyan nagy mennyiség, akkor egyrészt iszonyú sokáig fog tartani a feldolgozása, másrészt meg természetesen én is szeretnék kapni ezekből az anyagokból, és mint említettem, Portik úr egyelőre nem nyilatkozott arról még nekem se, hogy tényleg hozzá kapcsolható. Nyilván ezt hitelesíteni kell majd valakivel, vagy meg kell kérdezni, vagy elé kell tárni, ahogy szoktak fogalmazni és akkor tud Portik Tamás állást foglalni” – mondta Szikinger István.

Fenyő János meggyilkolásával Jozef Rohácot, vádolták, aki bár tagadta a bűncselekmény elkövetését, 2017-ben életfogytig tartó szabadságvesztést kapott. Korábban Tasnádi Péter a kilencvenes évek sztármaffiózója azt vallotta: Gyárfás Tamás őt bízta meg Fenyő János megölésével, amit azonban nem teljesített, csak a bűncselekményért járó pénzt tette el. A több száz órányi hangfelvétel feldolgozása azonban hosszú időt vesz majd igénybe, mivel mindent le kell írni, a felvételen beszélő szereplőket pedig azonosítani kell hangminták alapján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!