2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Belföld

Túszejtéstől tart, a rendőrséghez fordul VV Fanni családjának ügyvédje

A bíró, az ügyész és az eltűnt lány ügyvédje is egy kocsiban lesz kénytelen utazni a gyilkossággal vádolt férfivel, aki utoljára látta élve a valóságshow szereplőt. B. Lászlóra 30 évet kért az ügyész, ami olyan súlyos büntetés, hogy eszébe juthat a szökés vagy a túszejtés is.

  • Túszejtéstől tart, a rendőrséghez fordul VV Fanni családjának ügyvédje

Közeledik a több, mint három éve húzódó gyilkossági ügy végpontja, amelynek keretein belül, rendhagyó tárgyaláson faggatják B. Lászlót. Mint arról a Bors a korábbiakban beszámolt, szeptember második hetében ülésezik újra a Fővárosi Törvényszék, de a bírónő úgy döntött, nem a megszokott körülmények között kérdezi tovább a feltételezett gyilkost. Dr. Farkas Gabriella a saját szemével akarja látni a helyszíneket, Fanni bérelt lakását, a Siófoki apartmant, ahol B. László egy éjszakán át tartózkodott, és a stég környékét is, ahol az FBI nyomozása szerint végleg nyoma veszett a gyönyörű fiatal lány testének.

Túszejtéstől tart, a rendőrséghez fordul VV Fanni családjának ügyvédje

A bíró, az ügyész és az eltűnt lány ügyvédje is egy kocsiban lesz kénytelen utazni a gyilkossággal vádolt férfivel, aki utoljára látta élve a valóságshow szereplőt. B. Lászlóra 30 évet kért az ügyész, ami olyan súlyos büntetés, hogy eszébe juthat a szökés vagy a túszejtés is. 

Közeledik a több, mint három éve húzódó gyilkossági ügy végpontja, amelynek keretein belül, rendhagyó tárgyaláson faggatják B. Lászlót. Mint arról a Bors a korábbiakban beszámolt, szeptember második hetében ülésezik újra a Fővárosi Törvényszék, de a bírónő úgy döntött, nem a megszokott körülmények között kérdezi tovább a feltételezett gyilkost. Dr. Farkas Gabriella a saját szemével akarja látni a helyszíneket, Fanni bérelt lakását, a Siófoki apartmant, ahol B. László egy éjszakán át tartózkodott, és a stég környékét is, ahol az FBI nyomozása szerint végleg nyoma veszett a gyönyörű fiatal lány testének.

 

A kihelyezett bírósági tárgyalás különleges eseménynek számít, a hazai igazságszolgáltatás történetében ugyanis nem nagyon volt példa arra, hogy „oknyomozó turnét” szervezzenek ráadásul úgy, hogy az utazáson részt vesz a gyilkossággal vádolt feltételezett elkövető is. Az utat ráadásul úgy szervezték meg, hogy az egyébként háziőrizetben lévő B. László bokájára erősített elektronikus nyomkövetőt kikapcsolják – hogy ne riasszon, amiért elhagyja az otthonát a bíróságra menet –, majd beülnek vele közösen egy kisbuszba. Szorosan mellé, testközelbe, rendőri felügyelet vagy biztonsági személyzet nélkül. B. László az idő alatt, amíg autókáznak, láthatatlan lesz az őt szemmel tartó hatóságok számára.

– Az ügyészség harminc évet kért B. Lászlóra. Ez olyan mértékű büntetés, aminél már, bizony előfordul, hogy meggondolja az elítélt, hogy a börtönt választja, vagy menekül – magyarázta lapunk kérdésére dr. Lichy József, a Novozánszky család képviselője.

JÓ ÖTLETNEK TARTOM, HOGY A VÁDLOTT MOZGÁSÁT LEMODELLEZVE JÁRJUK VÉGIG AZT AZ UTAT, AMIT Ő HUSZONNÉGY ÓRA ALATT MEGTETT. A SZEMÉLYES IMPULZUSOK SEGÍTIK MAJD A BÍRÓNŐT ABBAN, HOGY KIALAKÍTSA A SAJÁT MEGGYŐZŐDÉSÉT.

Az utazás részleteivel kapcsolatban azonban vannak aggályaim – mondta az ügyvéd, majd így folytatta: – Még magánemberként sem szívesen tartózkodnék egy szűk légterű kisbuszban egy feltételezett gyilkossal, akinek tulajdonképpen nem sok vesztenivalója van. Most az lesz a helyzet, hogy B. László testközelben lehet a bíróval, az ügyésszel, velem az ügyvéddel… Talán nem túlzás azt gondolnom, hogy benne van a pakliban, hogy nem szeretne 30 évet börtönben ülni, és mondjuk túszul ejti a társaságot. Mi van, ha fegyvert, akár egy kiskést hoz magával? Éppen ezért, a napokban kérvényezni fogom a bíróságot, hogy egy rendőrt vagy biztonsági embert mindenképpen vigyünk magunkkal az útra.

 

Borsonline.hu

KÉP: Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!