2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Továbbra sem tágít a hőség + videó

Kitart a rendkívüli hőség, országszerte hőségriadó van érvényben. Megteltek a balatoni strandok, Budapesten pedig a párakapuk alatt hűsölnek az emberek. Vasárnapra extrém erős UV-B sugárzásra figyelmeztet a HungaroMet.

  • Továbbra sem tágít a hőség + videó

Vannak, akik strandon próbálják átvészelni a hőségriadót, így a hétvégén a strandok többsége rendkívüli nyitva tartással üzemel.

Németi-Szabó Magdolna turisztikai referens a Híradónak elmondta, vannak olyan vendégek akik már kora reggel, nyitásra jönnek.

Napok óta telt házunk van, tulajdonképpen a pénztárunkat korábban nyitjuk, a kaput pedig valójában késő este zárjuk hosszított nyitva tartással várjuk a kedves vendégeket.

Ahogyan az utóbbi években egyre gyakrabban, idén is felhívják mindenkinek a figyelmét a szakemberek, hogy a nyári nap bizony kockázatot is jelent.

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet Zrt. 

Vasárnap nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható szinte az egész országban. Nyugat-, Közép- és Dél-Dunántúlon, Pest vármegyében, Budapesten, a Dél-Alföldön, az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon is ez lesz a helyzet.

Azt kérik, mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen, napközben 11 és 15 óra között kerüljék a napozást. Arra figyelmeztetnek, hogy normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

Ilyen melegben a növényzet az sokkal szárazabb, és a legkisebb szikrától, legkisebb hőforrástól is meggyulladhat.

Ilyen forróságban egy apró figyelmetlenség vagy könnyelműség is súlyos katasztrófához vezethet – erről Mukics Dániel, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője beszélt.

Éppen ezért tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy nem szabad tüzet gyújtani erdőkben és azok 200 méteres környezetében, még a kijelölt tűzrakóhelyen sem.

Mukics Dániel külön felhívta a figyelmet arra, hogy pár perc alatt is akár 70 Celsius fok is lehet egy kocsiban, ezért hogyha bárki autóban hagyott gyermeket vagy állatot lát, azonnal hívja a 112-es segélyhívó számot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!