2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Tóth Csaba: Hadházy a hazudozás nagymestere, a vérében van

Hosszas huzavona után végül sor került a vitára az MSZP-s Tóth Csaba, valamint a Momentum által indított Hadházy Ákos között a Zugló TV-ben. A stúdióban izzott a levegő, és a kedélyek nem csitultak később sem, mikor a Klubrádió is megszólaltatta a két felet.

  • Tóth Csaba: Hadházy a hazudozás nagymestere, a vérében van

 

A műsorban Tóth Csaba azzal kezdte: örült, hogy létrejött a vita, és hogy Hadházy „három hét alkudozás után igent mondott rá, bár különböző feltételeket szabott folyamatosan”. Amiért viszont szomorú, hogy szerinte nem a választókerületről szólt a vita, mert Hadházy „ugyanazokkal az alaptalan vádakkal, személyeskedéssel folytatta”, amivel az elmúlt fél évben jött. Tóth elismételte, hogy szerinte Hadházy nem veszi figyelembe az előválasztás etikai kódexét. 

Én nem vándorlok pártokról pártokra, választókerületekről választókerületekre”

– mondta Tóth. 

Hadházy szintén örült a vitának, ám sajnálatosnak tartotta, hogy Tóth Csaba a Partizán által szervezett vitát kihagyta. Elmoindta: azt visszautasítaná, hogy nem beszélt Zuglóról, azt mondta, olyan törvényekért fog dolgozni, hogy az önkormányzatoknak lehetőségük legyen a legjobb döntést meghozni. Eddig úgy fogalmazott, hogy Tóth Csaba csak „megalkudott a korrupcióval”, de az elmúlt napokban olyan dokumentumokat talált, amelyek alapján „nagyon komoly, több száz millió forintos, elrejtett vagyon van a befolyása alatt”, ezt be kellett mutatnia, bár tudja, hogy kicsit nehéz volt követni.

Feljelenti Hadházyt, aki „Szekszárdon pofára esett”

Tóth Csaba szerint ezért az előbbi kijelentésért nagy valószínűséggel fel kell jelentenie Hadházyt, aki szerinte idecitált egy történetet, amelynek semmi köze se Zuglóhoz, se az önkormányzathoz, se állami cégekhez, egy magánvallálkozás története, amit próbál vele összefüggésbe hozni. Ezt szerinte azért csinálja, hogy ne arról legyen szó, hogy bár Hadházy a közélet megtisztításáról beszél, eltűri, sőt, igénybe veszi „köztörvényes bűnözők” segítségét. Az MSZP-s képviselő azt mondta riválisáról:

a hazudozás nagymestere, a fideszes múltjából hozta, a vérében van”.

Hadházy Ákos erre úgy reagált: még szerencse, hogy Tóth képviselő úr azt mondja, nem szeretne személyeskedni, vádaskodni, mert nem tudja, hogy ha szeretne, akkor mit kapott volna tőle. Hadházy azt mondta: az elmúlt években arra tette fel az életét, hogy bemutassa a korrupciót, konkrétumokat, tényeket. Sokan mondták, hogy be fogják perelni, de legtöbbször ezek el se indulnak, mert „kommunikációs akcióról” van szó. Érti, hogy az ellenfele szerint összeférhetetlen alak, de nagyon szeretné, ha sok összeférhetetlen alak lenne a jelöltek között, mert ez azt jelentené, hogy a korrupcióval szemben nem hajlandók megalkuvásra.

Tóth Csaba bedobta azt is: megfogalmazása szerint „Szekszárdon azt mondják, hogy Hadházy „ismerősének akart kibumlizni” egy trafikot, polgármesterjelölt akart lenni, de „pofára esett”, ezért nem indult ott. 

 Mandiner

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!