2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Totális káosz uralkodik a baloldalon az önkormányzati választások miatt + videó

Egyre nagyobb a káosz a fővárosi baloldali pártok között, hogy ki kit támogatna a jövő évi helyhatósági választásokon - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint most Juhász Péter, az Együtt egykori elnöke jelentkezett be az V. kerületi polgármesteri posztért, miközben ott már másik két baloldali jelölt is versenybe száll majd. De Zuglóban is tisztázatlan a helyzet: ott a Momentumon belül sem tudják még, hogy saját jelöltet állítsanak, vagy támogassák a jelenlegi szocialista polgármestert, Horváth Csabát.

  • Totális káosz uralkodik a baloldalon az önkormányzati választások miatt + videó

"Az egész történet valójában arról szól, hogy előállítsuk ezt a helyzetet, hogy az én huszárom ide tudjon lépni, hogy aztán ezzel majd levehessem ezt, és vagy a bástyát, vagy a királynőt" - néhány nappal ezelőtt így foglalta össze politikája lényegét Gyurcsány Ferenc.

A DK elnöke sakkhasonlattal élve az olasz megnyitást mutatta be követőinek, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a politikában legalább öt lépéssel előre kell gondolkodni. A Demokratikus Koalíció valószínűleg ennek jegyében hirdette ki a napokban, hogy mely polgármesterjelöltek mögé áll majd be a jövő évi választásokon. Bár egyelőre nem teljes a lista, az már nyilvános, hogy az egykori miniszterelnök újra kinevezte emberének Budapest főpolgármesterét, vagyis támogatja Karácsony Gergelyt.

"Geri olyan, mint Feri. Feri tönkretette az országot, és utána eladott mindent: repteret, MOL részvénycsomagot, mindent, ami le volt betonozva, és azt is, ami nem"

- ez már Kubatov Gábor véleménye.

A nagyobbik kormánypárt pártigazgatója a november közepén megtartott Fidesz kongresszuson értékelte így Karácsony Gergely teljesítményét. 

Közben egyre élesebb a belharc a fővárosi baloldalon. Az V. kerületben újraindulna a polgármesteri székért Juhász Péter, az Együtt korábbi elnöke csakúgy, mint a volt MSZP-s Kovács Alex Gábor, vagy a momentumos Kerpel-Fronius Gábor is.

De Zuglóban is kaotikus a helyzet. A jelenlegi szocialista polgármester, Horváth Csaba mögé beállt a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd. A Momentum saját jelöltet indítana a kerültben annak ellenére, hogy a párt európai uniós képviselője, Donáth Anna jelezte: ő támogatná Horváth Csabát.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!