2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:10

Belföld

Tarlós: Karácsony nem az, akinek fel akarták tüntetni a közvélemény előtt

Tarlós István főpolgármester szerint az utóbbi egy hónap történései azt bizonyítják, hogy Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje, Zugló polgármestere nem az a politikus, akinek a közvélemény előtt fel akarták tüntetni.

  • Tarlós: Karácsony nem az, akinek fel akarták tüntetni a közvélemény előtt

Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában hétfőn elmondta: szerinte ami az utóbbi egy hónapban történt, az azt jelenti, hogy "nagyjából vége van a légvárépítésnek". "Bizonyos körnek" és a követőiknek szembe kell nézniük azzal a ténnyel, hogy Karácsony Gergely "nem az, akinek a közvélemény előtt fel szerették volna építeni vagy talán nem is az, aminek gondolták" - fogalmazott. A főpolgármester szerint Karácsony Gergellyel kapcsolatban több "elképesztő jelenség" is volt, kezdve a "zsidólistázások megpártolásával", aztán Csepelt akarta elhelyezni Budapest északi szektorában, legújabban pedig a "parkolási probléma".

    Karácsony Gergely összekeveri a fővárosi parkolási rendszer és a zuglói fizetős parkolás üzemeltetésének kérdését - mondta Tarlós István, hangsúlyozva: centralizálni szeretné a fővárosi fizetős parkolást, és az ebből befolyó pénz döntően a közösségi közlekedés büdzséjébe kerülne. Közölte, a Fidesz és közte strukturális vita zajlik ebben a kérdésben, és az nem egyenlő azzal, ami Zuglóban történt.
"Az egy vicc", hogy egy polgármester bejelentse, saját jelölő pártjának takargatnivalója van a kerületi parkolási szerződés ügyében, nem élve törvényes jogaival aláírja az általa kétségbevont megállapodást, és a kerület "brutálisan" veszteséges lesz - mondta Tarlós István.

Arra reagálva, hogy Karácsony Gergely vitára hívta, a főpolgármester közölte: nem érthető mit akar, hiszen a baloldali előválasztás még nem is ért a végéhez. Továbbá miért kellene arról vitatkoznia, hogy Karácsony Gergely mondta-e azt vagy sem, amit több tízezer ember hallott egy tévében. Esetleg vitatkozzunk arról, hogy igazak-e azok a számok, amelyek a zuglói költségvetésből valók - vetette fel Tarlós István.

Szólt arról, Demszky Gábor korábbi szabaddemokrata főpolgármester mindig azzal piszkálta, hogy nem beszél angolul. "Én ezt sosem tagadtam, más időben szocializálódtam (...), más nyelvet is tanultam" - fogalmazott, megjegyezve, hogy szerinte Karácsony Gergely esetében ezt a kérdést nem fogják feszegetni.
Tarlós István Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltet érdekes jelenségnek nevezte, aki egyáltalán nem érti "a rendszer működésének dallamát sem".
A bulinegyeddel kapcsolatban Tarlós István elmondta: a Fidesszel "győzködik egymást", hogy a főpolgármester - a budapesti rendőrfőkapitány véleményének kikérésével - bizonyos esetekben akár bezárással szankcionálhassa a botrányt előidéző szórakozóhelyeket. Önmagában már az is "rendkívüli visszatartó erővel bír", ha van egy ilyen jogosítvány - tette hozzá.

    Tarlós István beszélt arról is, hogy újbóli főpolgármesterré választása esetén összevonná a főváros vizes cégeit.

 

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

Pünkösd: az egyház születésének napja + videó

A szakember arról is beszélt, hogy könyvet írt a pünkösről, éppen emiatt, a karácsony az a születésről szól, a húsvét a halálról és a feltámadás reményéről, a pünkösd pedig a Szentlélek kiáramlásáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!