2024. 10. 16. Szerda Gál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely alatt szabadultak el az ingatlanárak Budapesten

Karácsony Gergely főpolgármesteri időszakában szabadultak el az ingatlan- és albérletárak Budapesten - erről beszélt Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, szerdán.

  • Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely alatt szabadultak el az ingatlanárak Budapesten

Az elmúlt években Budapesten nagyon elszabadultak az ingatlanárak, az új lakások ára egy év alatt 14 százalékkal drágult, egy 20-30 éves fiatal a fővárosban lakbérre költi nettó jövedelme 40-60 százalékát - mondta a kormánypárti politikus a Budaörsi és a Koszorúslány út kereszteződésében található volt kollégiumi épület előtt tartott tájékoztatón .

A Fővárosi Önkormányzatnak cselekednie kell, ezt még a főpolgármester is elismerte. Öt éve azt ígérte, hogy letöri az albérletárak növekedését és megszünteti a lakhatási válságot, de nem tett semmit. Felelőssége van azért, hogy az ő ideje alatt elszálltak az ingatlanárak. Sok mindent ígért, de se önkormányzati bérlakások, se kollégiumi férőhelyek nem létesültek. Amikor viszont a kormány bejelentette, hogy lépéseket tervez fővárosi lakási válság enyhítésére, a főpolgármester elkezdett kapkodni - mondta Szentkirályi Alexandra.

A másra mutogatás jól megy, de amikor el kéne végezni a munkát, az már nem - fűzte hozzá.

Miközben kevés a kollégiumi férőhely Budapesten, a Budaörsi úti több száz férőhelyes kollégium évek óta üresen áll, a fővárosi önkormányzat árulja a területet. A kormány viszont eddig is fejlesztette a fővárosi kollégiumokat - mondta Szentkirályi Alexandra.

Hozzátette, hogy a témában egyeztetést kezdeményez a kormánnyal és a fővárosi Fidesz frakció javaslataival Nagy Márton miniszterhez fordul, mert egyértelmű, hogy a főváros alkalmatlan a Budapesten kialakult lakhatási válság kezelésére és kormányzati beavatkozásra van szükség a lakhatási válság enyhítésére.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!