2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Túlélve Bolíviát 03:00

Belföld

Soltész: Meg kell védeni Szent István király országát és örökségét

Meg kell védeni Szent István király országát és örökségét - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Nagyvázsonyban, a megújult Szent István-templomban.

  • Soltész: Meg kell védeni Szent István király országát és örökségét

Soltész Miklós beszédében úgy fogalmazott: vissza kell verni az "országunk, kereszténységünk és értékeink" elleni állandó és folyamatos támadásokat, amihez erőt a keresztény alapok, Szent István király és a hit adhat.

A hálaadó szentmise után az államtitkár az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: Szent István király az államszervezet és az egyház alapjait is letette. A történelem viharjaiban ezek voltak azok, amelyek megtartották a magyarságot - mondta.

Hozzátette: ma azt látni, hogy Nyugat-Európában, Észak-Amerikában támadás éri az értékeket megőrző, azokat tisztelő embereket, illetve a rájuk emlékező szobrokat, alkotásokat, valamint az egyházat és a kereszténységet is. Felelősségünk és feladatunk, hogy mindazt, amit megkaptunk örökül - templomi örökségünk, kereszténységünk, közösségeink - ne csak ápoljuk, hanem, ha rossz állapotba kerülnek, meg is újítsuk - fogalmazott.

Soltész Miklós elmondta, hogy az Árpád-korban épült nagyvázsonyi Szent István-templomot 37 millió forint kormányzati támogatásból újították meg.

Gere Dávid Márk plébános ismertette: a munkákra rovarfertőzés miatt volt szükség, a templom három faoltárát, a szószéket, a padokat és egy fából készült Szűz Mária-szobrot is megújították.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!