2023. 05. 30. Kedd Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Sikert ért el a Fidesz a zuglói óvodák támogatásában

Sikerült elérnie a zuglói Fidesz-frakciónak, hogy Karácsony Gergely polgármester ígéretet tegyen a kerületi óvodák helyzetének a rendezésére, mivel az intézmények működésére nem irányoztak elő megfelelő költségvetési keretet – jelentette ki lapunknak a XIV. kerület alpolgármestere. Rozgonyi Zoltán hangsúlyozta: az óvodavezetők minden javaslatát támogatják.

  • Sikert ért el a Fidesz a zuglói óvodák támogatásában

Részben azért nem szavazta meg Zugló költségvetését a kerületi Fidesz-frakció, mert a rekordösszegű, közel 32 milliárd forintos büdzsébe sem fért bele, hogy az önkormányzat biztosítsa az óvodák zavartalan működéséhez szükséges forrásokat, amelyeket egyébként állami normatíva is meghatározott – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a XIV. kerület kormánypárti alpolgármestere.

Rozgonyi Zoltán elmondta: jogosnak tartják, és támogatják a zuglói óvodavezetőknek a témában tett mindegyik javaslatát. A városrész összes óvodavezetője által aláírt levélben olyan súlyos problémákra hívták fel a Karácsony Gergely polgármester által vezetett önkormányzat figyelmét a napokban, mint az óvodapedagógusok megélhetési nehézségek miatti tömeges elvándorlása. A petíció­ban egyebek mellett arról számolnak be az intézmények vezetői, hogy egyes munkatársaik az idei évben a garantált bérminimum 107 százalékát kapják meg, holott a központi költségvetés 110 százalékig biztosította a keretet.

A teljes cikket a Magyar Nemzetben olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Karácsony Gergely szerint hadban állunk Oroszországgal. Ön háborúpártinak tartja?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!