2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Koncz Zsófia a Fidesz jelöltje a szerencsi időközi választáson

A nagyobbik kormánypárt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezetének (Tiszaújváros és Szerencs környéke) döntése értelmében, a tragikus motorbalesetben meghalt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje az őszi időközi választáson.

  • Koncz Zsófia a Fidesz jelöltje a szerencsi időközi választáson

A Nemzeti Választási Bizottság október 11-re tűzte ki az időközi országgyűlési képviselőválasztást a tiszaújvárosi-szerencsi választókerületben, amelyen a választók a július 10-én tragikus körülmények között meghalt Koncz Ferenc utódjáról döntenek.

A Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületi szervezete tartózkodás és ellenszavazat nélkül, egyhangúlag Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia jelöltségét támogatta a soron következő, időközi országgyűlési választáson.

 

 A jelölt személyéről a végső döntést a Fidesz országos elnöksége hozza meg.

Kicsoda Koncz Zsófia?

Koncz Zsófia 30 éves, jogász. Ő és a férje is Szerencsen születtek és nőttek fel.

 

 Koncz Zsófia a helyi Rákóczi Zsigmond Általános Iskolába, majd a Bocskai István Gimnáziumba járt. Jogi diplomáját a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerezte, időközben egy éven keresztül - ösztöndíjjal - Franciaországban is tanult. Több nyelven, angolul, franciául és németül is beszél.

Korábban versenyszerűen kézilabdázott és táncolt, a hobbijai közé tartozik a lovaglás és a motorozás.

2017-től kezdődően a Washingtoni Magyar Nagykövetségen a magyar érdekérvényesítésért és a magyar-amerikai kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért dolgozik. 

Koncz Zsófia hosszú ideje aktív a közéletben.

2005-ben huszadmagával megalapította a szerencsi Fidelitast, 2009-ben lett a Fidelitas Országos Választmányának ifjúsági ügyekért felelős szervezője, majd két cikluson keresztül a Fidelitas országos szervezetének egyik alelnöke volt.

Az Origo úgy tudja, hogy Koncz Zsófia már gyerekkorától nagyon érdeklődött édesapja munkája után, járta vele a környéket, és már 15 évesen segítette Koncz Ferencet a 2006-os országgyűlési választásokon. Ezért jól ismeri a választókerületet, az ott élő embereket.

Ezért gondolta úgy a Fidesz helyi szervezete, hogy nemcsak alkalmas, de méltó is arra, hogy továbbvigye Koncz Ferenc örökségét, és megvalósítsa édesapja terveit, elképzeléseit. 

A jelölt személyéről a végső, hivatalos döntést a Fidesz elnöksége hozza majd meg.

Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

Nyílt levelet írt Vona Gábor Dnyipro polgármesterének

„Miután kidühöngte magát, talán ön is érezte, ezzel jócskán túllőtt a célon” - fogalmazott a Jobbik volt elnöke. A visszavonult politikus felhívta Borisz Filatov figyelmét arra, hogy polgármesterként szavainak súlya van, amiért felelősséget kell vállalni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!