2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Balesetben elhunyt Koncz Ferenc

Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési képviselője - közölte a Fidesz-frakció az MTI-vel. A képviselőcsoport a politikust saját halottjának tekinti, és osztozik a család fájdalmában. A rendőrségi honlapon elérhető információk alapján a baleset a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen, a Honvéd utcában történt. Egy nő a gépkocsijával megfordult, és a manőver közben összeütközött a motorral közlekedő politikussal, aki az MTI információi szerint olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt.

  • Balesetben elhunyt Koncz Ferenc

Az Országgyűlés honlapján elérhető életrajza szerint Koncz Ferenc 1959-ben született.

Főiskolai tanulmányait 1983 és 1987 között végezte, két évig a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán, két évig az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának matematika-fizika szakán tanult, majd szerzett tanári diplomát.

1990-2010. között önkormányzati képviselőként dolgozott Szerencsen, 2010-2018. között ő volt a város polgármestere és a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás elnöke.

2002-2006. között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja, majd 2006-2010. között a megyei közgyűlés oktatási, kulturális és szociális ügyekért felelős alelnöke volt.

Az 1998-2002-es ciklusban a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, a 2004-2006-os ciklusban pedig a Fidesz országos listájáról került be a parlamentbe. A 2010-2014-es ciklusban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 11-es számú választókerületből szerzett egyéni mandátumot. 2018-ban a megye 6. választókerületében nyert.

Koncz Ferenc 2001-ben Tokaj Pro Urbe díjat kapott, Szegilong község és a felvidéki Rozsnyó díszpolgára, 2016-ban megkapta az Év Polgármestere kitüntetést.

Felesége közgazdász, három gyermekük született.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!