2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Belföld

Rendszerváltást akar Gyurcsány

– Azon, hogy mi a viszonyunk a hazához, nem nagyon kell változtatni – így biztatta Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőinek országos tanácskozásán az embereit. Fejtegette még az infláció okait is és arról is beszélt, hogy szívesen rendszert váltanának a DK-val.

  • Rendszerváltást akar Gyurcsány

Gyurcsány újabb „szenvedélyes beszéddel” jelentkezett a közösségi oldalán, ezúttal a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőinek országos tanácskozásbeli felszólalását osztotta meg a nyilvánossággal. 

A képviselőkhöz intézett szólam elején leszögezte, hogy ellenzéki politikusnak lenni az egyik legnagyobb személyes és közösségi kockázatvállalás ma Magyarországon, majd úgy fogalmazott, hogyDicsőség, és megbecsülés jár azoknak a DK- soknak, akik erre mégis vállalkoznak.

Kiemelte, hogy bár fájó a választási vereség, de az elmúlt két hónapban pártjával alaposan végiggondolták a múltat, és arra jutottak:

Azon, hogy mi a viszonyunk a hazához, nem nagyon kell változtatni.

Elmondta azt is, hogy rendszerváltás kell, és ezt nem más, mint ő és a Demokratikus Koalíció kívánja elvégezni. Párttársainak figyelmét felhívta arra is, hogy nem szabad hagyni, hogy az ellenfél beköltözzön a lelkükbe. Mint mondta, „ha ez megtörténik, akkor lehet, hogy a te szád mozog, de mögötted az ellenfeled beszél”.

Kiemelte azt is, hogy majd ők meghatározzák, hogyan akarnak gondolkozni magyarságról, ötvenhatról vagy Trianonról. Gyurcsány arra nem tért ki, hogy ez a gondolkodásmód mennyiben kötődik Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester nagy vihart kavart kijelentéseihez, miszerint „gondoljunk azokra a magyarokra is, akik Trianonnak is köszönhetően ma jobban élnek Romániában, Szlovákiában, és a többi környező országban, mint mi itthon Magyarországon”.

 

Gyurcsány kitért arra is, hogy azok, akik egyetértenek a hatalommal, gyengítik az ellenzék erejét, ezért nem szabad gesztusokat tenni a kormánynak. 

 

A DK pártelnöke hosszan elmélkedett a kormánypárt törvénytelen hatalomra jutásán is, ezt azonban inkább filozófiai fejtegetésekre, mintsem konkrétumokra alapozta. Mint mondta, „Ez csak egy rendkívül veszélyes káros és gyalázatos trükk”.

Beszéde végén kifejtette az inflációról szólva, miért lesz rossz a magyaroknak, és hogy máris a nyakunkon a háborús infláció. Ennek okát taglalva hozzátette: 

Nehezebb lesz az élet, mert a választópolgárok rosszul szavaztak, és hagyják Orbánt tovább uralkodni.

 

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke (Fotó: Kurucz Árpád)

 

Magyar Nemzet/HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

Október elsején kezdődik a népszámlálás

Október elsején kezdődik a népszámlálás

A kérdőíveket október 16-áig lehet kitölteni az interneten, ezt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be online adatszolgáltatás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!