2020. augusztus 4.,
kedd, Domonkos, Dominika napja

Rátelepedtek az ellenzéki pártok a politikamentes demonstrációra

2020. augusztus 2., vasárnap 10:09

Rátelepedtek az ellenzéki pártok a politikamentesnek hirdetett gárdonyi tiltakozó akcióra. Hetek óta folyik a vita a helyi lakosok, nyaralótulajdonosok és az önkormányzat között a helyi fejlesztésekről. Tegnap egy pártfüggetlen megmozdulást is szerveztek, de a szabadstrandra, melyen szinte valamennyi ellenzéki párt képviseltette magát.

Több ellenzéki politikus tűnt fel szombat délelőtt az agárdi szabadstrandon, ahol a helyi civilek szerveztek politikamentes megmozdulást a Velencei-tó szabadstrandjainak védelmében, a part beépítése ellen. Gecsó Zoltán szervező elmondta, ők pártpolitikától függetlenül azt szeretnék, ha a jövőbeni fejlesztések kapcsán a Gárdonyi önkormányzat velük együtt gondolkodna.

Az LMP-s Kendernay János több más ellenzéki politikussal fontosnak tartotta, hogy ott legyen a civilek által szervezett megmozduláson. Céljait azonban inkább csak általánosságban, nem pedig a konkrét helyi ügyet említve fogalmazta meg.

A gárdonyi civilek megmozdulásán többször is elhangzott: szeretnék, ha rendezvényük pártfüggetlen maradna, így a szónokok is magánemberként szólaltak fel. A résztvevők egy tíz pontból álló petíciót is aláírhattak.

HírTV