2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Pánikra nincs ok Magyarországon a koronavírus miatt

Pánikra nincs ok, de odafigyelésre szükség van a koronavírus miatt - mondta híradónknak Ternák Gábor infektológus, aki szerint elkerülhetetlen, hogy Magyarországra is bejusson a vírus. Az országos tisztifőorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy aki úgy gondolja, hogy megfertőződött a koronavírussal, az ne menjen személyesen a háziorvosához a rendelőbe, hanem inkább hívja ki magához, így elkerülhető, hogy megfertőzzön másokat.

  • Pánikra nincs ok Magyarországon a koronavírus miatt

Két budapesti iskolában is korlátozásokat vezettek be a koronavírus miatt. A Budapest British International Schoolban arra kérik a diákokat, hogy aki Olaszországban volt, maradjon otthon önkéntes karanténban és csak azután menjen iskolába, ha nem lázasodott be. Egy másik olasz tagozatos iskolában pedig azt kérik a szülőktől, hogy csak az auláig kísérjék a gyerekeket.

Az ELTE is korlátozná az Olaszországban járt hallgatók és tanárok bejárását. Az intézmény körlevélben azt kéri: aki a fertőzés gócpontjainál volt az elmúlt napokban, két hétig ne járjon be az órákra.

Egerben pedig az uszodát zárta be az önkormányzat. Az egri pólócsapat ugyanis hétvégén az észak-olaszországi Brescia városában játszott, amely a koronavírus miatt karantén alá vont térség közvetlen közelében van.

 

Eközben már a magyar élelmiszeráruházakat is megrohamozták a vásárlók. Nézőnk készítette ezeket a felvételeket az egyik áruházban, jól látszik, hogy üresek a tartós élelmiszereket tároló polcok.

A gyógyszertárakban pedig több helyen a szájmaszkokból van hiány. Szakemberek ugyanakkor arra hívják fel a figyelmet, hogy a maszk viselése az egészséges embereknek felesleges. Az csak a betegeknek ajánlott, hogy ne adják tovább a fertőzést.

Pánikra nincs ok, de figyelni kell - mondta a híradónk által megkérdezett infektológus. Ternák Gábor szerint a legjobb esetben május-június eltart, amíg teljesen lecseng a járvány.

A Híradónknak nyilatkozó szekszárdi háziorvos még nem találkozott gyanús esettel.

Az országos tisztifőorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy aki úgy gondolja, hogy megfertőződött a koronavírussal az ne menjen személyesen a háziorvosához a rendelőbe, hanem inkább hívja ki magához, így elkerülhető, hogy megfertőzzön másokat.

KAPCSOLÓDÓ:

Kemenesi Gábor: A vírus elleni védekezésben fontos a lakosság tudatossága

Koronavírus - Jól vannak a budapesti kórházi karanténban lévők

Gulyás: Pillanatnyilag nem tudni koronavírusos megbetegedésről Magyarországon

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

Kiderült, hogy hány órakor kezdődik a Békemenet + videó

A június elsejei Békemenet részleteit ismertették szerda délelőtt a szervezők. Az eseményen ott lesz a miniszterelnök is, aki beszédet mond majd. A sajtótájékoztatón ott volt kollégánk Marschal Gréta. Ő számolt be a részletekről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!