2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Belföld

Osztrák embercsempészeket ítéltek el Komárom-Esztergom megyében

Embercsempészés bűntette miatt két és fél év börtönre ítélt a Komáromi Járásbíróság pénteken két osztrák állampolgárt, akik zárt rakterű gépkocsijukban tíz afgán migránst akartak Ausztriába vinni. Az ítélet nem jogerős - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-vel.

  • Osztrák embercsempészeket ítéltek el Komárom-Esztergom megyében

Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint a két férfi csütörtök hajnalban a magyar-román határ közelében kölcsönzött, zárt rakterű furgonjába felvett tíz embert azzal a céllal, hogy Bécsbe szállítsa őket. Az afgán állampolgárok jogellenesen, embercsempészek segítségével léptek Magyarország területére, nem rendelkeztek érvényes úti okmányokkal, valamint beutazási és tartózkodási engedéllyel.

A járművet a rendőrök reggel tíz óra után az M1-es autópályán, Bábolna közelében ellenőrizték, ekkor a raktérben rátaláltak a migránsokra.

A Komáromi Járásbíróság a két férfit két és fél év börtönbüntetésre ítélte, és öt évre kiutasította őket Magyarország területéről.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, ezt követően a bíróság elrendelte a férfiak letartóztatását.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!