2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

Belföld

Összeszedte minden “férfiasságát” Pikó és Lattmann, majd megalázták az Alapjogokért Központ elemzőjét, Párkányi Esztert

Nyeregben érzi magát a baloldal az október 13-i választások után, ékes példája ennek Pikó András Józsefváros mindenhez is értő polgármestere, illetve a politikai pályára még a saját körein belül is alkalmatlannak tartott, azóta is a periférián tengődő Lattmann Tamás, akik méltán érdemlik ki a héten a “Legalja Aranymedált”, miután minden férfiasságukat összeszedve beleálltak az Alapjogokért Központ elemzőjébe egy, az önkormányzati választás előtt készült esélylatolgatás miatt. Az írás kapcsán az “urak” arra a következtetésre jutottak nagy egyetértésben, hogy az Alapjogokért Központnál “csinosak a lányok” (ami egyébként igaz), ebből pedig egyenesen következik az, hogy “az elemzésen kívül más funkciót is ellátnak”. A nem is annyira burkolt, de legalább primitív célozgatást nyilvánvalóan a nők jogaiért és egyenlőségéért mindig fokozottan aggódó, haladó baloldaliság jegyében eresztették meg. Az is különös, hogy a fideszes érintettségű ügyekben egymás sarkát taposva tolongó, bocsánatkérést, lemondást, miegymást követelő nőjogi szervezetek milyen mély hallgatásba tudnak burkolózni, amikor egy jobboldali nőt tárgyiasítanak és aláznak meg.

  • Összeszedte minden “férfiasságát” Pikó és Lattmann, majd megalázták az Alapjogokért Központ elemzőjét, Párkányi Esztert

"Érik meglepetések az embert a hivatalban.

Tegnap délután érkezett egy hivatalos levél, amelyben az áll, hogy elutasították a józsefvárosi jegyző panaszát amiatt, hogy a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a kampánystábom elleni rágalomhadjáratban kreált ún. “adatrögzítési botrány” miatt.

Ezt most akkor elengedjük…

Mennyit jelent három hét! A jegyző azóta távozott, én meg polgármester lettem, és közben nemsokára megjelenik a Józsefváros újság is. Annyira bírnám, ha lenne benne egy politikai elemzés Párkányi Esztertől, a Fidelitas volt szóvivőjétől és az Alapjogokért Központ elemzőjétől, aki a kampány alatt tanúsított “tudományos alapossággal” elemezné a józsefvárosi választási eredményt.

De ezt is el kell engednem, érzem…

Nosztalgiázzunk Párkányi választások előtti utolsó elemzésével."

– írta kedden Pikó András a Facebookon az Alapjogokért Központ munkatársának még a választások előtt készített esélylatolgató elemzésére utalva. Az elemző egyébként a közvélemény-kutatók felméréseire támaszkodva készítette az elemzést, Pikó pedig már a választási eredmények ismeretében bölcselkedett, majd igyekezett kigúnyolni a nála jóval fiatalabb Párkányit.

A tesztoszterontól felajzott, feltehetőleg komoly komplexusokkal küzdő Pikóhoz a kommentek között a politikai pályára teljesen alkalmatlan, bár magát megkerülhetetlen szereplőnek tartó (haha) Lattmann Tamás is becsatlakozott, akiben még mindig benne lehet a tüske amiatt, hogy a királycsináló Tarjányi Péter zoom.hu-ja sem tudta MSZP-s miniszterelnök-jelölt aspiránsi pozícióból magasabbra repíteni, az ilyen feszültségeket pedig úgy látszik keresztény-konzervatív értékrendű nők lekurvázásán keresztül próbálja levezetni. Lattmann – akinek kutatási és szakterületei között szerepel a nemzetközi humanitárius jog, az emberi jogok védelme – a következőt írta Pikó Anrás bejegyzése alá:

"Az Alapjogokért Központ az a hely, ahol még az alapszakos diplomájukat sem megszerzett “elemzők” osztják az okosságot a propagandamédiában. Igaz, legalább csinosak. Vajon milyen funkcióik vannak még?"

A nőiességet porig alázó hozzászólást Pikó természetesen nem törölte, nem moderálta, nem határolódott el tőle, vagyis mélységesen egyetért vele.

DE MIÉRT VISELKEDIK ILYEN SZÁNALMASAN LATTMANN?

A válasz egyszerű. A botcsinálta politikus/nemzetközi jogász neve eddig különféle kormányellenes civil szerveződésekkel összefüggésben jelent meg: ő volt az egyik szervezője a végül eredménytelen 19 kérdéses “rendszerbontó népszavazásnak”, illetve hozzá köthető a kevésbé ismert szakértőkből álló, kevésbé ismert Alternatíva Kör. Amikor eljött a nagy pillanat, és Latmann Botka László miniszterelnök-jelölti babérjaira tört, akkor a Magyar Nemzetnek elmondta, azért szeretne jelölt lenni, mert véleménye szerint a politikában szükség van rá, hogy nyissanak a civilek felé. Ízlelgessük csak: “szükség van rá”. A “szakmaiság” magas lováról beszélve nem lehet könnyű belátni, hogy valójában nincsen, csak ő hitte végig azt. Latmann politikai próbálkozásait csakis a kudarc jellemezte, a tankötelezettség 18 éves korhatárra való visszaállítására vonatkozó kérdésben 87 483 aláírást gyűjtöttek a szükséges 200 ezer helyett, de a képviselők nyugdíjáról, illetve a gyermekvédelemre szorulók ingyenes iskolai étkezéséről szóló kérdések is érdektelenségbe fulladtak. Lattmann szerencsétlenkedésének csúcsa, hogy a Figyelő által már korábban a magyar politikai kabaré egyik nagyágyújának nevezett Lattmann végül a Kutyapárt helyett korunk másik viccpártjánál, a Kisgazdáknál kötött ki, ahol ’18-ban (megint) miniszterelnök-jelölt is volt (a próbálkozás itt se jött össze). Konklúzióként tehát elmondhatjuk, hogy meg van győződve róla, hogy ő a megoldás, de végül a hülyék nem ismerik fel a zsenialitását és ezért hoppon marad, ettől pedig frusztált. Gyanús egyébként az is, hogy Lattmann megindítóan élénk érdeklődést tanúsít mások vélt vagy valós szexuális kapcsolatai iránt. Jó tanács: az ilyen túlzott indiszkréciónak kiváló ellenszere a kielégítő, saját nemi élet.

ÉS MIÉRT VISELKEDIK ILYEN SZÁNALMASAN PIKÓ?

Mert Pikó András szánalmas és pont. Emlékezetes: Józsefváros polgármestere az elmúlt időszakban rendkívül sok botrány főhőse volt, ezek közül talán a legsúlyosabb az volt, amikor a PestiSrácok.hu kamerája elé állt egy józsefvárosi nő, aki elmondta portálunknak: Pikó és csapata 5000 forintot ajánlott fel a szavazatáért. Ráadásul, miután visszautasította az ajánlatot, az esetről pedig egy felhívást is közzétett a Facebookon, Pikó egyik stábtagja felvette vele a kapcsolatot, és megfenyegette a nőt, hogy jogi útra terelik az ügyet, ha nem veszi le a posztot. Az is emlékezetes pillanat volt, amikor az Origo birtokába került egy olyan bejegyzés, amiből világosan kiderült, hogy Pikó András, a józsefvárosi ellenzéki álcivil polgármester-jelölt maga ismerte el, hogy a HVG-től rendel politikai propagandacikkeket. A választási kapmpány során az is felmerült, hohgy a józsefvárosi összefogás kampánycsapata az ajánlószelvényeken szereplő adatokat számítógépes adatbázis építésére használhatta, ami tilos. A nyomozást azóta megszüntette a rendőrség.

A HALADÓ OLDAL KRÉMJE TAPSOL

Pikó bejegyzését egyébként a hazaáruló baloldal krémje lájkolta, az egyetértők között van például a saját országát Brüsszelből támadó, abortuszpárti nőgyógyász, Cseh Katalin, illetve a magyarságot és a kereszténységet szorgalmasan gyűlölő Homonnay Gergely, aki szerint a Szent Jobb körmenet nem más, mint amikor “szoknyás férfiak szar számokat énekelve körbehurcolnak egy mumifikált kezet, amiről csak annyit lehet tudni bizonyosan, hogy egy férfié volt, aki ha jobbkezes volt, ezzel maszturbált, és törölte a seggét”.

Latmann hozzászólása sem maradt lájkok nélkül. A lelkes tapsolók között ott van a haladó, nyitott, mindenkinek az érzéseire és jogaira objektíven odafigyelő mérce.hu munkatársa, Kis György Márk, aki már régen kipécézte magának Párkányi Esztert (az oviban is meghúzzák a fiúk azoknak a lányoknak a haját, aki tetszik nekik), és a 2017-es CEU-tüntetésen is az Alapjogokért Központ elemzőjének a nevével próbált figyelmet kivívni magának a Facebookon. Kis György Márk a posztot egyébként akkor az ÁJK Közéleti Kör nevű Facebook csoportban is megosztotta. 

PÁRKÁNYI ESZTER: “NEM AZÉRT LETTEM ELEMZŐ, MERT NŐ VAGYOK”

Párkányi Esztert a PestiSrácok.hu-nak azt mondta, november 7-én lesz az alakulóülés Józsefvárosban, így azzal is tölthetné az idejét a polgármester, hogy arra készül, de inkább a hergelést választotta a Facebook-oldalán. Az Alapjogokért Központ elemzője hozzátette: “azok, akik egyébként mindenhol szexizmust kiáltanak most tényként kezelik, hogy egy fiatal lány csak akkor érvényesülhet, ha az eszén kívül „egyéb funkciói” is vannak. Ez szánalmas, de sajnos lehet, hogy az ő világukban tényleg ez a realitás.”

"Nálunk viszont nincsenek “kvótanők”, nem azért diplomázhattam le és nem azért lettem elemző, mert nő vagyok!"

– emelte ki Párkányi Eszter.

"Az elemzésemet megítélhetik, kritizálhatják, én továbbra is fenntartom, hogy az akkor ismert adatok alapján jó elemzést írtam. Ebbe nem tudnak belekötni, ezért kezdenek el személyeskedni."

– tette hozzá. Az elemző Pikó András facebookos felvetésére reagálva megjegyezte, ha jószefvárosi kerületi lapba nagyon szívesen írna elemzést, ha a főszerkesztő megkérné erre, hiszen nem a polgármester feladata a kerületi lap irányítása.

PestiSrácok.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Brüsszel felszabadítását hirdette meg a szocialistáktól és Soros Györgytől Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője az európai jobboldali erők Free Europe című találkozóján, mellyel elindította a jövőre esedékes európai parlamenti választások kampányát Firenzében vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üzenet David Pressmannek + videó

Üzenet David Pressmannek + videó

Nem igaz, hogy Magyarországon antiszemitizmus lenne - jelentette ki Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban, David Pressman amerikai nagykövet azon szavaira, miszerint a kormány az antiszemitizmust bátorítja.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!