2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

Belföld

Országos pártháború lehet a gödi ellenzéki belviszályból

Balatonőszödön készült képpel üzent Gyurcsány Ferencnek a Momentum elnöke. Fekete-Győr András szerint az ellenzéki együttműködés fontos feltétele, hogy nem manipulálnak hangfelvételeket. A DK elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében daganatos betegséghez hasonlította a gödi polgármester körül kirobbant ügyet, amit a Momentum szerint egy manipulált hangfelvétel váltott ki.

  • Országos pártháború lehet a gödi ellenzéki belviszályból

Hangfelvétel manipulálásig fajult a Gödi ellenzéki belháború. A felfüggesztett momentumos városvezető feloszlatná képviselőtestületét. A DK szerint viszont a polgármesternek kellene inkább távoznia. A Gyurcsány párt azzal vádolja Balogh Csabát, hogy a nyilvánosságra hozott hanganyagon a Fidesz képviselőjét akarta közvetlen helyettesének. 

A Momentum szerint viszont a DK manipulálta a felvételt.

Balogh Csaba az ATV-ben azt mondta: a Demokratikus Koalíció által közzétett hangfelvételről éppen a lényeg maradt le. Hozzátette: lemondani nem fog, és jogi lépésekkel akarja rávenni az LMP-s és DK-s alpolgármestereket a távozásra.

A gödi politikai feszültség akár odáig is eljuthat , hogy új választást kell kiírni a településen - mondta a Századvég jogi szakértője Magyarország Élőben című műsorunkban. 

Ez egy nagyon rossz üzenet és nyilván szuverenitási kérdéseket vet föl.

Lomnici Zoltán szerint a gödi helyzet 2022-re egy negatív minta lehet az ellenzék támogatói számára. A szakértő hozzátette: a választópolgároknak az is fontos tanulság, hogy alkalmas jelöltet kell választani a következő választáson a település élére.

Hogy ha általánosságban azt lehet kijelenteni, hogy baloldali ellenzéki települések vezetőit meg tudták sikerrel környékezni soros szervezetek vagy bármilyen olyan civil szervezet, amely pénzt kap a nyílt társadalom alapítványtól, akkor azt lehet mondani, hogy gyakorlatilag Magyarországon borítékolható, hogy ha nem a kormány irányít akkor közvetett módon a soros szervezetek sokkal alaposabban bele tudnak nyúlni a helyi közügyekbe

- mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

Közben a helyi ellenzéki belháború országos szintre emelkedett. 

Fekete Győr András Balatonőszödről a hírhedt Gyurcsány-beszéd helyszínéről üzent a DK elnökének.

Szerinte a Momentum első embere azt mondta: az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából. Ha pedig manipuláltunk, és azt a Demokratikus Koalíció pártközpontjából tettük, mielőbb gondoljuk át szerepünket nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is.

Fekete-Győr azt is hozzátette:

Balatonőszödön „egy viharvert 2018-as Gyurcsány Ferenc választási plakát képében kísért a múlt.”

A DK pártelnöke egy meghívással reagált a Momentumos támadásra.

Fekete Győr András azonban nem volt nyitott az invitálásra. Gyurcsány nyaralója helyett semleges területre ajánlott pártelnöki találkozót:

Szombaton 16 órakor találkozzunk a tihanyi mólónál! – írta Fekete-Győr András.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!