2021. január 24.,
vasárnap, Timót napja

Országos pártháború lehet a gödi ellenzéki belviszályból

2020. augusztus 8., szombat 15:34

Balatonőszödön készült képpel üzent Gyurcsány Ferencnek a Momentum elnöke. Fekete-Győr András szerint az ellenzéki együttműködés fontos feltétele, hogy nem manipulálnak hangfelvételeket. A DK elnöke pénteki Facebook-bejegyzésében daganatos betegséghez hasonlította a gödi polgármester körül kirobbant ügyet, amit a Momentum szerint egy manipulált hangfelvétel váltott ki.

Hangfelvétel manipulálásig fajult a Gödi ellenzéki belháború. A felfüggesztett momentumos városvezető feloszlatná képviselőtestületét. A DK szerint viszont a polgármesternek kellene inkább távoznia. A Gyurcsány párt azzal vádolja Balogh Csabát, hogy a nyilvánosságra hozott hanganyagon a Fidesz képviselőjét akarta közvetlen helyettesének. 

A Momentum szerint viszont a DK manipulálta a felvételt.

Balogh Csaba az ATV-ben azt mondta: a Demokratikus Koalíció által közzétett hangfelvételről éppen a lényeg maradt le. Hozzátette: lemondani nem fog, és jogi lépésekkel akarja rávenni az LMP-s és DK-s alpolgármestereket a távozásra.

A gödi politikai feszültség akár odáig is eljuthat , hogy új választást kell kiírni a településen - mondta a Századvég jogi szakértője Magyarország Élőben című műsorunkban. 

Ez egy nagyon rossz üzenet és nyilván szuverenitási kérdéseket vet föl.

Lomnici Zoltán szerint a gödi helyzet 2022-re egy negatív minta lehet az ellenzék támogatói számára. A szakértő hozzátette: a választópolgároknak az is fontos tanulság, hogy alkalmas jelöltet kell választani a következő választáson a település élére.

Hogy ha általánosságban azt lehet kijelenteni, hogy baloldali ellenzéki települések vezetőit meg tudták sikerrel környékezni soros szervezetek vagy bármilyen olyan civil szervezet, amely pénzt kap a nyílt társadalom alapítványtól, akkor azt lehet mondani, hogy gyakorlatilag Magyarországon borítékolható, hogy ha nem a kormány irányít akkor közvetett módon a soros szervezetek sokkal alaposabban bele tudnak nyúlni a helyi közügyekbe

- mondta ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász, a Századvég jogi szakértője.

Közben a helyi ellenzéki belháború országos szintre emelkedett. 

Fekete Győr András Balatonőszödről a hírhedt Gyurcsány-beszéd helyszínéről üzent a DK elnökének.

Szerinte a Momentum első embere azt mondta: az ellenzéki együttműködés egyik feltétele: NEM MANIPULÁLUNK hangfelvételt tisztességes emberek lejáratása céljából. Ha pedig manipuláltunk, és azt a Demokratikus Koalíció pártközpontjából tettük, mielőbb gondoljuk át szerepünket nemcsak az ellenzéki együttműködés, de a magyar politikai kultúra gyökeres megújítása szempontjából is.

Fekete-Győr azt is hozzátette:

Balatonőszödön „egy viharvert 2018-as Gyurcsány Ferenc választási plakát képében kísért a múlt.”

A DK pártelnöke egy meghívással reagált a Momentumos támadásra.

Fekete Győr András azonban nem volt nyitott az invitálásra. Gyurcsány nyaralója helyett semleges területre ajánlott pártelnöki találkozót:

Szombaton 16 órakor találkozzunk a tihanyi mólónál! – írta Fekete-Győr András.

HírTV

x
Rendkívüli hír