2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - 2x2 néha öt 17:30

Belföld

Orbán Viktor: Nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni

– A bevezetett szankciók Európának is óriási károkat okoznak. Sőt, a háború óta, tehát fél év alatt Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a megemelt energiaexportból – fejtette ki legújabb Facebook-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök arra utalva, hogy ez az összeg több, mint Oroszország 2021-es teljes éves exportbevétele.

  • Orbán Viktor: Nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni

Orbán Viktor bejegyzésében rámutatott: Oroszország ez évi eddigi bevételének a felét, 85 milliárd eurót az Európai Unió országai fizették ki.

Nyugodtan kimondhatjuk: a szankciók következtében az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig nem esett térdre. Ez a fegyver visszafelé sült el, a szankciókkal Európa lábon lőtte önmagát

– jelentette ki a kormányfő.

Emlékeztetett: Brüsszelben júniusban a bürokraták azt is ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét.

A háború végét ma sem látjuk, az energiaszámlák pedig az egekbe szöktek

– mutatott rá a miniszterelnök, hangsúlyozva: a szankciós energiaárakat az európai vállalkozások nem vagy csak nagy nehezen tudják kigazdálkodni.

Választ várunk, egész Európa választ vár Brüsszeltől arra a kérdésre, hogy meddig fogjuk ezt csinálni. Ha ez így megy tovább, egész Európa belegebed. Ideje erről őszintén beszélni amerikai barátainkkal is. Addig, amíg nem késő – fogalmazott Orbán Viktor.

Kiemelte: Európában egyre több a dühös ember. Mi tagadás, mi is azok vagyunk – írta.

A brüsszeli bürokratáknak meg kell érteniük, hogy nem lehet egész nemzetgazdaságok és emberek millióinak sorsával hazardírozni. Ez felelőtlenség! – jelentette ki a kormányfő, utalva arra a kijelentésre, hogy a magas energiaszámlákat küldjük Moszkvába. Szerinte ez bántó és sértő nyegleség.

Nem csoda, ha a feldühödött és magukat becsapva érző emberek egymás után váltják le a szankciókat támogató országok kormányait

– zárta bejegyzését Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!