2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 11:00

Belföld

Orbán Viktor az olasz miniszterelnökkel tárgyalt

Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban találkozott, hogy megvitassák a legfontosabb európai és nemzetközi kérdéseket valamint Róma és Budapest kiváló kétoldalú kapcsolatait – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

  • Orbán Viktor az olasz miniszterelnökkel tárgyalt

A Budapesti Demográfiai Fórum eredményeit kommentálva megerősítették a családbarát politika fontosságát az Európa előtt álló demográfiai kihívások tükrében is.

Ukrajnával kapcsolatban a két miniszterelnök elítélte az orosz agressziót, és békére szólított fel. Emlékeztettek a Kijevnek eddig nyújtott támogatásra, és hangsúlyozták az európai egység megőrzésének fontosságát Ukrajna támogatásában.

A migrációs kérdésekkel kapcsolatban megismételték: gyorsan és határozottan kell fellépni. A migráció az Európai Unió közös kihívása, amelyre kollektív választ kell adni – vélekedtek, hozzátéve: az útnak indulások megelőzése érdekében a külső dimenzióra kell összpontosítani, különösen a migránsok származási és tranzitországainak nyújtott politikai és gazdasági támogatáson, az embercsempész-hálózatok elleni küzdelmen, valamint az olyan személyeket érintő hatékony visszaküldési politikán keresztül, akiknek nincs joguk Európában maradni. A származási országok együttműködésének biztosítása érdekében feltételrendszeri mechanizmusokat is be kell vezetni – hangsúlyozták.

A két miniszterelnök elkötelezte magát kormányaik további szoros együttműködése mellett, tekintettel a 2024 második felében esedékes magyar uniós elnökségre – olvasható a tárgyalás után kiadott közleményben.

MTI

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Giorgia Meloni olasz miniszterelnök és Orbán Viktor kormányfő tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 14-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Balatonalmádi, a békés kikötő + videó

Balatonalmádi, a békés kikötő + videó

Balatonalmádiba le kell hívni az embereket, hiszen a város a tavalyi évhez hasonlóan idén is számos programmal készül. Fabó Péter Balatonalmádi polgármestee és Borsné Simon Györgyi képviselőjelölt volt a Napindító vendége. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!