2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Nyoma sem volt az adventi hangulatnak a közgyűlésen

Egy héten belül lehet módosított költségvetése Hódmezővásárhelynek – ígéri a Fidesz–KDNP-frakció. Hegedűs Zoltán a Hír Televíziónak a település közgyűlésén azt mondta: a Márki-Zay Péter polgármester által benyújtott tervezetet nem tudják támogatni, de keddre elkészítik a módosítójavaslatukat, amit akár már szerdán is elfogadhat a közgyűlés.

  • Nyoma sem volt az adventi hangulatnak a közgyűlésen

„Milyen érzés volt megfogni Simicska zacskóját, képviselő asszony? Azt a zacskót, amiben küldték a pénzt Hódmezővásárhelyre. Bizonyára küldtek. Ugye, az országban számtalan helyre küldtek, akkor Hódmezővásárhelyre miért ne küldhettek volna?” – tette föl a kérdést Bankő Zsolt kormánypárti önkormányzati képviselő a Jobbik önkormányzati képviselőjének

„Amikor a Simicska az önök szekerét tolta, akkor hogy fogták meg a zacskóját? Mert én nem találkoztam vele!” – reagált Molnár Lászlóné.

Nyoma sem volt az adventi hangulatnak a hódmezővásárhelyi közgyűlésen: a képviselők ezúttal is személyeskedésig fajuló vitákat folytattak egymással. Míg a kormánypártok a jobbikos zacskós kampánypénzt és a Zuschlag-ügybe keveredett alpolgármestert kérte számon a polgármestert, addig Márki-Zay Péter a már elhunyt Almási István polgármester idejéből önkormányzati repülőutakról, és 48 milliós reprezentációs költségről érdeklődött. Márki-Zay Péter szerint, ha nem készül el a módosítás, a havat sem tudják majd eltakarítani.

„Szeptember óta, bár minden közgyűlésen benyújtottuk a javaslatainkat, de a Fidesz még erről tárgyalni sem volt hajlandó. Rengeteg idejük lett volna a saját javaslataik megfogalmazására. Az, hogy most is levették a napirendről azért felháborító, mert a város működését akadályozzák. 800 millió forint fejlesztési pénztől esünk el ez által, támogatástól eshetünk el. De amennyiben a költségvetés nem lesz aktualizálva, akkor a normatív támogatásra sem jogosult a város, tehát még a dolgozók bérét sem tudjuk kifizetni” – fogalmazott a polgármester.

Feleslegesen dramatizálja a helyzetet a polgármester, állítja a Fidesz frakcióvezetője. Hegedűs Zoltán példaként a közel egymilliárd forintos járda- és útfelújítási programot említette: amelyet Márki-Zay Péter nem hajlandó elindítani.

„A költségvetéssel több problémánk van. Van tartalmi problémánk és vannak olyan problémáink, amely oda vezethető vissza, hogy a polgármester nem hajtja végre a közgyűlés által hozott határozatokat, rendeleteket. Ez egy komplex dolog, de az ígéretünk az, a frakciónak az az ígérete, hogy keddre leteszünk egy javaslatot, amely biztosítani fogja a város működőképességét, és akár már szerdán lehet egy rendkívüli közgyűlés, ahol ezt el is fogadhatjuk” – nyilatkozta Hegedűs Zoltán közgyűlési frakcióvezető.

Lázár János korábban több alkalommal is együttműködésre szólította fel a képviselőket és a polgármestert annak érdekében, hogy működjön a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!