2021. 11. 30. Kedd András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Belföld

Novák Katalin: Ma kezdődik az előre hozott családtámogatások kifizetése

Ahogy tavaly, az idei évben is előre hozottan történik a családi pótlék, a gyes és a gyed kifizetése – mondta el Novák Katalin a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülését követő sajtótájékoztatón, kedden. A családokért felelős miniszter bejelentette: ezerrel bővítik a bölcsődei férőhelyek számát és a speciális igényű diákok étkeztetését is biztosítják.

A családokért felelős miniszter öt pontban számolt be arról, mi hangzott el a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülésén. Novák Katalin hangsúlyozta, a meghozott döntések azt a célt szolgálják, hogy miután az élet visszatért a régi kerékvágásba, az a cél, hogy ne kelljen újra szigorításokat bevezetni. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása alapján a legfontosabb továbbra is az oltások felvétele – tájékoztatott a miniszter, hozzátéve: Magyarországon 5,7 millió ember legalább az egyik, 5,5 millióan pedig mindkét oltást felvették már, de sokan még mindig nem éltek a védőoltás lehetőségével, egy újabb hullám esetén ők vannak kitéve a legnagyobb veszélynek. Novák Katalin mindenkit arra kért, válasszon a rendelkezésre álló vakcinákból és oltassa be magát. 

A családokért felelős miniszter a köznevelési terület tájékoztatását is tolmácsolta. 

Elmondta, biztonsággal elindulhat ősztől a jelenléti oktatás, mert ezt a járványügyi helyzet lehetővé teszi.

Arról is beszélt, hogy az iskolai védőnők bevonásával oltási kampányt szerveznek a 12 év felettiek számára augusztus utolsó és szeptember első napjaiban. A 12 év feletti gyermekek szüleinek az oltásra vonatkozó igényét szerdáig kell jelezniük.

 

Az idei évben is – az elmúlt évhez hasonlóan – előre hozott módon utalják a családtámogatásokat – jelentette be Novák Katalin. A családi pótlék, a gyes és gyed szeptember hónapban esedékes kifizetésének postai kézbesítése és a banki átutalások a mai napon elindultak. 

A miniszter hozzátette: legközelebb októberben kapják meg ezeket a támogatásokat a családok. 

Könnyítettek a közétkeztetés szabályozásán is: azok a diákok, akiknek valamilyen betegség miatt speciális étkezési igénye van, megkapják a megfelelő ételeket.

Ezenkívül az ételek szénhidráttartalmának feltüntetéséről, valamint a hűtés és melegítés lehetőségének biztosításáról is döntöttek.

Utolsó pontként Novák Katalin arról tájékoztatott, hogy ismét bölcsődei kapacitásbővítésre kerül sor, ezerrel növelik az állami finanszírozású bölcsődei férőhelyeket, ezzel együtt pedig hét helyett nyolc gyermeket tudnak fogadni majd a családi bölcsődék. 

A miniszter újságírói kérdésre válaszolva elmondta, az oltás felvételével kapcsolatban az emberek bölcsességére apellálnak, arra, hogy minél többen belássák, hogy ez a fajta védekezés a legjobb fegyver a vírus ellen. Elmondta, még mindig sokan vannak, akik nehezen érthető okból félnek, elutasítják az oltást, 

a baloldal részéről pedig hangulatkeltés is történt, ennek ellenére azt várják, hogy pártszimpátiától függetlenül belátják az emberek, hogy érdemes felvenni az oltást.

Az iskolák a tavalyi évhez hasonlóan idén is kapnak protokollt, iránymutatást arra vonatkozólag, hogy miként kezeljék a koronavírus-helyzetet. A miniszter végezetül arról is beszélt, hogy amennyiben a gazdaság mozgástere lehetővé fogja tenni, napirendre kerül a pedagógusok béremelése.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

A CNN-nek adott interjút Szijjártó Péter

Három kérdés, három hamis állítás, ez a balliberális sajtó egyenlete – így jellemezte Szijjártó Péter azt az interjút, amit az amerikai CNN csatorna készített vele.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!