2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Novák: Júliustól vehető igénybe a gyerekvállalási támogatás

Hír TV

2019. február 11., hétfő 12:04, frissítve: hétfő 15:59

Júliustól vehető igénybe a gyerekvállalási támogatás és a kamattámogatott hitel használt lakásokra.

Július elsejétől lehet igényelni a családi otthonteremtési kedvezmény kamattámogatott hitelét használt lakás vásárlásához és a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását is, valamint a július elseje után született gyerekek után igényelhető a gyerekvállalási támogatás - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin közölte, a legalább négygyerekes nők szja-mentességét várhatóan a jövő évtől vezetik be.

Hétpontos családpolitikai akciótervet jelentett be a miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén.

• Minden 40 év alatti család 10 millió forintos kamatmentes kölcsönt kap, 3 gyerek után a teljes kölcsön visszafizetését elengedik

 • Bővítik a CSOK kedvezményes hitelét

• Jelzállog-kompenzáció: a második gyerek születésekor 1, a harmadiknál 4, minden továbbinál 1-1 milliót átvállalnak a jelzáloghitelből

• Négy gyermek esetén életük végéig SZJA-mentesek az anyák

• Nagycsaládos autóvásárlási program, 2,5 milliós vissza nem térítendő támogatása

• Teljes bölcsődei ellátás, 21 ezer fős férőhely, 2022-ig aki szeretné, bölcsődébe adhatja gyermekét

• Nagyszülői gyed-extra

Már most kétharmados többség áll az Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén bejelentett családpolitikai akcióterv mellett, írja a hétfői Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet kutatására hivatkozva.

A Fiatal Családosok Klubja szerint történelmi jelentőségű az a családvédelmi akcióterv amit Orbán Viktor jelentett be évértékelőjén, az intézkedésekkel ugyanis a családok több problémája megoldódhat.

Jó hatással volt az ingatlanpiacra a CSOK bevezetése, így a bővítése is további fellendülést hozhat - nyilatkozta a Hír TV által megkérdezett ingatlanszakértő. Balla Ákos hozzátette: ha a bejelentett kedvezményeket az eladói fél nem építi be teljes egészében az árba, akkor valóban a nagycsaládosoknál maradhat több pénz. „Ennek a további kedvezményrendszernek a szélesítése és kibővítése is egészen biztos, hogy javítani fogja az ingatlan piaci helyzetet, a keresletet növelni fogja és a hitelezésnek a lehetőségeit pedig tovább bővíti” – mondta.