2019. július 15.,
hétfő, Henrik, Roland napja

Kétharmados többség a családpolitikai akcióterv mellett

Hír TV

2019. február 11., hétfő 07:59, frissítve: hétfő 10:38

Már most kétharmados többség áll az Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelőjén bejelentett családpolitikai akcióterv mellett, írja a Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet kutatására hivatkozva.

A bejelentett családpolitikai intézkedéseknek az emberek túlnyomó többsége, 63 százaléka örül, még a kormányellenesek 40 százaléka is. Mint írták, a kormány bevándorlásellenes álláspontja mögött legalább olyan széles társadalmi konszenzus van, mint a családbarát intézkedések esetében. A friss adatok alapján az is látszik, hogy annak sem örülne az emberek 64 százaléka, ha az Európai Unió valóban újból elővenné a kötelező betelepítési kvóta ügyét az európai parlamenti választások után.

– A miniszterelnök hosszan beszélt arról, a magyar ellenzék saját magát járatja le az utóbbi időben, és a kérdésben véleményt alkotó magyarok 53 százaléka szerint sem komolyan vehető a hazai ellenzék; még a kormány leváltását kívánók 27 százaléka is komolytalannak tartja az ellenzéki pártok utolsó pár hónapos akcióit – írták a reprezentatív felmérésre hivatkozva.

(Magyar Nemzet)