2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Kormányinfó 09:30

Belföld

Júniusban szavazhatnak a gyermekvédelmi törvény szigorításáról + videó

A módosító javaslatokat pénteken nyújtották be a kormánypárti frakciók a parlament elé. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára arra kérte az összes képviselőcsoportot, hogy támogassák a szigorítást, mert az hozzájárul a pedofil jellegű bűncselekmények visszaszorításához.

  • Júniusban szavazhatnak a gyermekvédelmi törvény szigorításáról + videó

Az újonnan benyújtott gyermekvédelmi törvénycsomag 22 törvényt módosít, ezek között van 3 olyan, amelyet az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia, erre 3 hónapjuk lesz. Bár eddig is Magyarországon volt az egyik legszigorúbb gyermekvédelmi törvény Európában, a szigorítással a jogszabály még több jogosítványt ad a bűnüldöző szervek kezébe.

A módosítás tartalmazza, hogy aki pedofil bűncselekményt követ el, annak a bűncselekménye soha nem évül el, és soha nem kaphat erkölcsi bizonyítványt, valamint feltételes szabadon bocsátás sem elképzelhető a pedofil bűnelkövetők esetében, ha pedig valaki magyar állampolgárként külföldön követ el pedofil bűncselekményt, az is bekerül a magyar pedofil nyilvántartásba

– hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Üdvözlik a törvénymódosítást a családok védelmével foglalkozó civil szervezetek is. Szerintük az elmúlt időszak eseményei megmutatták, hogy további szigorításokra van szükség.

Az elmúlt hónapokban napvilágot látott ügyek juttatták el oda a képviselőket, hogy benyújtsák ezeket a nagyon szigorú törvényeket. Hiszen ezek olyan intézkedések lesznek, amik a jövőben megakadályozzák azt – reményeink szerint –, hogy a kisgyermekek ellen bármilyen bűncselekményt elkövessenek – mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója. 

A Fiatal Családosok Klubja mellett több családvédelmi szervezet is jelezte: ha a törvény alkalmazása során szükségessé válik, a további esetleges szigorításokat is támogatni fogják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!