2021. március 7.,
vasárnap, Tamás napja

Megrögzött hazudozó a baloldal hírhedt ikerpárja

Magyar Nemzet

2020. július 11., szombat 07:43

A baloldal kormányellenes álhír videójának főszereplője, az álmentős Németh Athina és a Covid–19-vizsgálatokkal kapcsolatos „csodamasinával” házaló Németh Károly ikertestvérek, akik állításuk szerint nincsenek is jóban. Mindkettőjükkel az a baloldali Hírklikk készített szenzációhajhász, rémhírterjesztő interjút, amelynek kézivezérlésével kapcsolatban Korózs Lajos (MSZP) a Magyar Nemzetnek elszólta magát. A kormánynak járványügyben tanácsokat osztogató Németh Károly egyébként tornatanárként dolgozott nyugdíjba vonulása előtt.

Láthatóan zavart emberek által előadott szenzációhajhász történetekkel igyekszik lejáratni a kormányt a baloldal az általuk kézivezérelt Hírklikkel. A magát mentőápolónak és mentőtisztnek kiadó Németh Athinának az egészségügyről kitalált rémtörténetei után az ikertestévéről, Németh Károlyról bizonyosodott be, hogy mindenféle végzettség és pozíció nélkül sürgette egy koronavírus-tesztelő „csodagép” magyarországi forgalmazását, amely szerinte hatékonyabb és megbízhatóbb a vírus örökítőanyagát kimutató PCR-teszteknél.

Sőt, Németh Károlynak nemhogy egészségügyi végzettsége nincs, hanem saját bevallása szerint tornatanárként dolgozott nyugdíjba vonulása előtt. Állítása szerint autodidakta módon „kupálta ki” magát nemcsak a Covid-19-cel kapcsolatban, hanem egyebek mellett a szívsebészet és a belgyógyászat terén is.

A hangpostaüzenet

Ezen felül, maga Németh Károly ismerte el azt is, hogy a Norcros Hungary Kft.-nél – amely állítólagosan a tesztgépet akarja behozni Magyarországra – sincs semmilyen munkaviszonya, hanem „magánemberként” adott tanácsokat a vállalatnak. Erre a cég láthatóan nem tart igényt, hiszen annak ügyvezető igazgatója, Romoda Kinga – aki egyébként a magánéletben Németh élettársa – lapunk érdeklődésére a cég nevében elhatárolódott az önjelölt polihisztortól.

Németh Károly a Magyar Nemzetnek arról is beszámolt, hogy a „csodamasináról” 3-4 hónappal ezelőtt értesült egy Svájcban élő ismerősétől, aki azzal a kommentárral küldött neki egy videót, hogy „ez egy olcsó gép, milyen jó lenne tinektek”. Németh ezen felbuzdulva keresett meg több szakembert és szervezetet, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumát. Azonban mint kiderült, a tárcának csak a weblapján található telefonszámon hagyott üzenetet, s azért nem gondolta fontosnak, hogy személyesen felvegye a kapcsolatot valakivel a minisztériumtól, mert állítólag negyed évszázada ismeri Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika igazgatóját, akitől előrelépést remélt a tesztelőgép ügyében. Szavai szerint utóbbi ismeretség onnan datálható, hogy a volt felesége a klinikán dolgozott. Bár elítéli ikertestvére, Athina rémhírterjesztésként lelepleződött médiaszerepléseit, még rosszabb a véleménye az álmentő lányáról, aki notórius hazudozónak nevezte Németh Athinát.

– Az unokahúgom nálam lakott egy ideig, és kikönyörögte, hogy elvihesse tőlem a kosorrú, ezüst-kék nyuszimat, ami egyébként nagyon okos volt. Elvitte a házával együtt a nevelőszüleihez. Egy hét múlva meglátogattam, és egy sötét garázsban találtam a nyulamat, nem volt alatta kipucolva. A lány azonban nem volt ott, állandóan csavargott – hangoztatta Németh Károly.

Korózs elszólása

Kérdés, hogy a testvérpár kapott-e fizetséget a szocialistáktól a hírklikkes szereplésekért, amelyet politikai fegyverként használt fel a baloldal. Mindenesetre Németh Athina nem teljesen egyértelműen fogalmazott a Magyar Nemzetnek az ellenszolgáltatást firtató kérdésére: „Szerintem nem. A testvérem biztos, hogy nem, én biztos, hogy nem.”

Bátyja tagadta, hogy pénzt kapott volna az MSZP-től, ahogy azt is, hogy lenne bármilyen kapcsolata a baloldallal. – Semmilyen tömegszervezetnek nem voltam tagja soha – mondta.

Korózs Lajos (MSZP) a Magyar Nemzet megkeresésére azt állította, hogy nem tudja kicsoda Németh Károly. A parlament népjóléti bizottságának elnöke arra pedig „semmit az égvilágon” nem tudott mondani, hogy miért szerepel egy neki szóló pártutasítás a Hírklikken közzétett kamuvideós cikkben. Amikor a lap arról kérdezte, hogy milyen viszony van az MSZP és a Hírklikk között Korózs Lajos azt ajánlotta, hogy erről Nyakó Istvánt, a párt sajtószóvivőjét kell kérdezni. Nyakót a Magyar Nemzet a péntek esti lapzártáig nem érte el.

A Németh ikrek akár bűncselekményt is elkövethettek a valótlan kijelentéseikkel. Úgy tudjuk, jelenleg jogászok vizsgálják, hogy a büntető törvénykönyv mely paragrafusa sérülhetett azzal, hogy gazdasági, vagy politikai érdekből hazudott Németh Károly a vírustesztelő géppel kapcsolatos beszámolói során. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet