2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Újabb MSZP-s hamis videó

Feljelentést tett az MSZP újabb hamis videója miatt az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az MSZP vasárnap jelentetett meg egy felvételt amin egy magát mentősnek kiadó nő beszél arról beszél, hogy tíz általa ápolt súlyos beteg közül kilencen meghaltak. A Mentőszolgálat ugyanakkor közölte, hogy nem is ismerik a nőt. Korózs Lajos az ATV-ben nem tudott arra válaszolni, hogy miért az Országos Mentőszolgálat épülete előtt fették fel a videót.

  • Újabb MSZP-s hamis videó

A hétvégén jelent meg ez a videó az MSZP közösségi oldalán: az anyagot Korózs Lajos az Országos Mentőszolgálat előtt konferálta fel.

A felvételen az MSZP politikusa egy nővel beszélget, aki azt állítja mentőtisztként dolgozik. A szocialista képviselő riportalanya azt állítja: a koronavírus miatt elrendelt kórházi ágyak előkészítés miatt tíz általa ápolt súlyos beteg közül kilencen meghaltak. 

Csakhogy kiderült nincs köze az Országos Mentőszolgálathoz a mentőtisztként bemutatkozó nőnek. Az OMSZ közölte: az MSZP-s videóban nyilatkozó nőt egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában nem szerepel.

A videóban nyilatkozó hölgy egy magánszolgáltatónál dolgozik mentősként - állította ezután az MSZP közleményében, amit a videóhoz hasonlóan később csakugyan töröltek közösségi oldalukról.

A nő viszont az ATV hétfő esti adásában nem árulta el, hogy pontosan hol is dolgozik. Az ugyanakkor elismerte semmilyen szakdolgozói nyilvántartásban sem szerepel.

Nem ellenőrizte hátterét és nem szólt bele abba hogy a nő mit mond a videóban-magyarázkodott Korózs Lajos.

Nem ez az első videóhamisítási botránya az MSZP-nek. A 2013-as bajai időközi választáson a szocialisták a kormánypártok szavazatvásárlásáról jelentetett meg egy felvételt. Rövid időn belül azonban kiderült a filmet a DK egyik tagja készítette el az MSZP megrendelésére.

Az ügy miatt akkor lemondott a szocialisták kommunikációs igazgatója.

Szerettük volna megtudni, hogy most milyen következménye lesz a botránynak, de adásunkig megkeresésünkre az MSZP nem reagált.

Felháborító, hogy az MSZP hamis videójával a mentősök becsületét rombolja - jelentette ki a KDNP frakciószóvivője.

Rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MSZP -s videó miatt. Közleményében azt írja a tárca: a baloldalra az egész járvány alatt nem lehetett számítani, és most már odáig mennek, hogy akár hírhamisítást végeznek, csak azért, hogy a kormányt támadják.

Kapcsolódó anyagaink:

Az Origo újságíróját korábban megpróbálta becsapni az MSZP álmentősnője

Volner: Korózs Lajos hazudott, ezért le kell mondania

Nem az OMSZ kötelékében dolgozik az MSZP kampányvideójának szereplője

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!