2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Megérkeztek Vuhanból a magyar állampolgárok

Egészségesnek érzik magukat a Kínából hazatért magyarok, de a biztonság kedvéért fenntartják a kéthetes karantént- jelentette ki az országos tisztifőorvos. Müller Cecília kiemelte, hogy Magyarországon továbbra sincs koronavírusos beteg, de a hét, karanténban lévő magyaron még sok vizsgálatot kell elvégezni. A magyar állampolgárok tegnap érkeztek haza a koronavírus központi városából.

  • Megérkeztek Vuhanból a magyar állampolgárok

 

Vasárnap este, valamivel 20 óra után megérkezett Budapestre a honvédség repülőgépe fedélzetén azzal a hét magyarral, akik a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból jöttek haza. Az Országos Mentőszolgálat egységei már várták őket és a Dél-pesti Centrumkórház egy kijelölt speciális épületébe szállították további kivizsgálásokra.

Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint egyik érintett sem fertőződött meg koronavírussal, mindegyik magyar jól van.

A hét személy vizsgálatait az osztály egyik karanténépületében végzik el. Az egészségügyi személyzet megfelelő védőfelszerelésben - védőruhában, maszkban, szemüvegben - látja el a karanténban lévőket. Egyelőre még családtagjaik sem látogathatják őket.

A kórházban még az este megvizsgálták a Vuhanból hazahozott magyarokat. Szlávik János, azt mondta, a vizsgálatok alapján teljesen egészségesnek tűnnek, semmilyen fertőző betegségre utaló panaszuk nincs, de még további vizsgálatokat végeznek el rajtuk, ezek eredménye még ma várható.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jegyzékben fejezte ki köszönetét Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszternek a magyar állampolgároknak nyújtott segítségért.

Az operatív törzs megfelelőnek ítélte az akcióterv időarányos teljesítését

A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői ülésén áttekintette az akciótervében rögzített 28 pont időarányos teljesítését, és megállapította, hogy a feladatok végrehajtása az ütemezésnek megfelelő, újabb beavatkozásra nincs szükség - közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel. 

A közlemény rögzítette, hogy Magyarországon a vírus jelenlétét nem mutatták ki. Az operatív törzs ellenőrzött információi szerint magyar állampolgár a fertőzést nem kapta meg.

Kapcsolódó cikkek:

Egyre gyorsabban terjed a gyilkos kór

Menczer Tamás: Hazatért minden magyar, aki el akarta hagyni Hupej tartományt

Koronavírus: Ingyenesen hívható zöldszámokon lehet tanácsot kérni

Többfunkciós csapatszállító repülővel hozták haza a magyarokat Kínából

Karantén várta a hazatérő magyarokat

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!