2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Menczer Tamás: Hazatért minden magyar, aki el akarta hagyni Hupej tartományt

Nyolc olyan magyar állampolgárról tudott a Külgazdasági és Külügyminisztérium, aki eddig a koronavírus-járvány sújtotta kínai Hupej tartományban tartózkodott, közülük heten jelezték, hogy szeretnének hazatérni, ők tegnap este megérkeztek Budapestre - mondta a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

  • Menczer Tamás: Hazatért minden magyar, aki el akarta hagyni Hupej tartományt

Menczer Tamás elmondta, hogy négy európai országgal egyeztettek a magyarok hazaszállításról: Portugáliával, Németországgal, Nagy-Britanniával és Franciaországgal. Végül az utóbbi ország segítségével tért haza a hét magyar, a repülő vasárnap délután érkezett meg Franciaországba.

Az államtitkár kérdésre elmondta azt is, azért döntöttek úgy, hogy csatlakoznak a francia hazaszállítási akcióhoz, mert számítottak arra, hogy egy nagyobb állam előbb kapja meg a szükséges engedélyeket a kiutaztatáshoz a kínai hatóságoktól. A Magyar Honvédség repülőgépe pedig Franciaországból szállította haza a magyar utasokat.

Menczer Tamás köszönetét fejezte ki a francia külügyminisztériumnak és a kínai hatóságoknak az együttműködésért.

Kitért arra is: az ellenzéki pártok mindenféle felelősség és felelősségérzet nélkül beszélnek "ostobaságokat" az ügyben, miközben a magyar kormány igyekszik segíteni, és megvédeni a magyar emberek biztonságát itthon és külföldön is.

"Az ember azt gondolná, hogy létezik egyfajta nemzeti minimum, aztán mindig kiderül, hogy nem létezik, akár migrációról, akár vírusról, járványról van szó" - fogalmazott. Az államtitkár hozzátette: az ellenzék nem támogatja a kormányt akkor sem, amikor magyar emberek biztonságáról, egészségéről van szó, "ezzel kell együtt élnünk", azonban a kormány az ellenzék nélkül is megtesz mindent a magyar emberekért.

Menczer Tamás a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte, nem tudnak arról, hogy a vírus jelen lenne Magyarországon, sőt olyan magyar állampolgárról sem a világban, aki elkapta volna a fertőzést.

Kapcsolódó cikkek: 

Karantén várta a hazatérő magyarokat

Koronavírus: Ingyenesen hívható zöldszámokon lehet tanácsot kérni

Többfunkciós csapatszállító repülővel hozták haza a magyarokat Kínából

Egyre gyorsabban terjed a gyilkos kór

MTI, Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!