2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Megérkezett a kánikula

Itthon másodfokú hőségriasztás lépett életbe hétfőtől. A hét közepén akár a 37 Celsius-fokot is elérheti a hőmérséklet. A tartós hőség megterheli az egészséges szervezetet is, de különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők.

  • Megérkezett a kánikula

„Megérkezett a kánikula. Itt vagyunk Budapesten, a Nyugati téren, ahol jelenleg a hőmérő 33 fokot mutat. A szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy a magas UV-sugárzás miatt érdemes délelőtt 11 és délután 3 óra között árnyékban tartózkodni” – jelentette Sütő-Varga Zsófia, a HírTV tudósítója.

Nemcsak árnyékba húzódni kell, hanem a folyadékpótlásról is gondoskodni kell.

Szakemberek szerint ebben a meleg időben minimum 3 liter folyadékpótlásra van szükség naponta. A kánikula a krónikus betegeket, az időseket és a gyerekeket veszélyezteti leginkább, de négylábú kedvenceinkre is fontos odafigyelni.

A Híradónk által megkérdezett állatorvos felhívta a figyelmet, hogy semmiképp ne hagyjuk az autónkban háziállatunkat, ugyanis a járműben akár 70 Celsius-fokra is felmelegedhet a levegő.

„A hőguta, a hőtorlódás az, ami leginkább veszélyezteti most kedvenceinket. Elsősorban a közepes és a nagy testű kutyákat érinti. És ne gondoljuk, hogy délben vagy kora délután vannak a legnagyobb veszélyben, a leggyakrabban késő délután, kora este. A tünetek a következők: feltűnően szapora légzés, lelassulás, zihálás, fáradékonyság, figyelemzavar” – magyarázta Wladár Sándor.

Mesterházy András, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa elmondta: a hét közepén, főleg az Alföldön, akár a 36-37 Celsius-fokot is elérheti majd a hőmérséklet.

„Ma este viszont egy gyenge hidegfront is érkezhet, így elsősorban az ország északi felén már helyenként előfordulhatnak záporok, zivatarok, amelyek a holnap hajnali órákra esetleg az Alföldre is átterjedhetnek” – tájékoztatott a a szakember.

Mesterházy András hozzátette: a hőmérséklet szerdai tetőzése után csütörtökre 4-5 fokos lehűlés várható. Ez azonban csak átmeneti lesz, péntektől ismét melegszik a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!