2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Maruzsa Zoltán: A középfokú oktatási intézményekben március 1-ig továbbra is digitális oktatás lesz

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóját Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár kezdte meg.

  • Maruzsa Zoltán: A középfokú oktatási intézményekben március 1-ig továbbra is digitális oktatás lesz

A tájékoztató elején Maruzsa Zoltán ismertette, a kormány döntése nyomán a 9., illetve afeletti évfolyamokon digitális oktatás folytatódik. Hozzátette, a középfokú oktatási intézményekben március 1-ig továbbra is digitális oktatás van.

Az általános iskolákban továbbra is jelenléti oktatást folytatnak, az intézmények számára az Operatív Törzs havonta 300 ezer liter fertőtlenítőt biztosít. 73 óvodában volt rendkívüli szünet, és 115 általános iskolában volt egy-két osztályban tanrenden kívüli oktatás – mondta Maruzsa.

Maruzsa Zoltán sikeresnek nevezte a középiskolai felvételi eljárást is, nem terjedt a vírus emiatt. Idén több diák jelentkezett középiskolai felvételire, mint tavaly. Szólt arról is, hogy az idei középiskolai felvételik eredménye nagyrészt megegyezik a korábbi évekkel, ez azt mutatja, hogy az oktatás jól vizsgázott a mostani járványidőszakban is.

Mind az írásbeli, mind a szóbeli érettségit le tudja a kormány bonyolítani a mostani helyzetben

– mondta az államtitkár hozzátéve, tavaly sehol sem alakult ki járványgócpont.

Pesti Srácok/ Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!