2023. 09. 22. Péntek Móric napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Maruzsa Zoltán: A jövő héten érettségizők kerüljék a tömeget

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatási államtitkára az érettségivel kapcsolatban elmondta, hogy nem lesznek szóbeli vizsgák, egy teremben legfeljebb 10 vizsgázó tartózkodhat, másfél méteres védőtávolsággal.

  • Maruzsa Zoltán: A jövő héten érettségizők kerüljék a tömeget

VÉDŐMASZK A FELÜGYELŐ TANÁROKNAK KÖTELEZŐ A VIZSGA ALATT.

Maruzsa Zoltán beszámolt arról is, hogy több tízezer diák fog érettségizni a következő héten. Szólt arról is, hogy a jövő héten érettségizők kerüljék a tömeget. 

Beszámolt arról is, hogy április 19-én az óvodák és alsó tagozatos általános iskolások visszatértek a jelenléti oktatáshoz. Május 10-én az általános iskolák felső tagozatán, valamint a gimnáziumokban tér vissza a jelenléti oktatás.

Az óvodákban 68, míg az iskolákban 78 százalékos volt szerdán a részvételi arány - tette hozzá. Rendben működnek az óvodák és az iskolák. A KORÁBBI PROTOKOLL VAN ÉRVÉNYBEN A MÁR MEGNYITOTT INTÉZMÉNYEKBEN - mondta Maruzsa. 12 óvodai csoportban rendeltek el rendkívüli szünetet, és 12 osztályban kellett digitális oktatást elrendelni szerdán. A határon túli tanulók is beköltözhetnek a kollégiumokba a május 10-i újabb iskolakezdés alapján - mondta Maruzsa. 

A középfokú felvételikről azt mondta, hogy idén több mint 100 ezren felvételiztek. A nyolcadikosok 95 százaléka nyert felvételt - mondta Maruzsa. 

 

Origo

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kövér László: Az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé

Kövér László: Az Európai Unió maga tántorog a saját Trianonja felé

A Trianonból kivezető magyar út és Európa saját Trianonját elkerülő útja ugyanazzal a lépéssel kezdődik, ezt a nemzeti identitáshoz való jog emberi jogként való elismerése, valamint az államok általi kölcsönös és érdemi szavatolása jelenti - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken Várpalotán, a Trianon Múzeum újranyitási ünnepségén.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!