2024. 09. 11. Szerda Teodóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Márki-Zay megint a vidéki szavazókat gyalázza

"Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni."

  • Márki-Zay megint a vidéki szavazókat gyalázza

A baloldal miniszterelnök-jelöltje migráció kapcsán fogalmazott úgy, hogy „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek” szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. Szavai szerint ugyanis a kormánypártok „telepítenek be migránsokat”. Amikor Márki-Zay erről beszélt, akkor egy 2019-es adatot idézett, amely szerint abban az évben több mint 50 ezer külföldi telepedett le hazánkban. Csakhogy a szóban forgó emberek többsége külhoni magyar, a többiek között pedig sok az uniós állampolgár, akik szabadon mozoghatnak az EU országai között. A baloldal jelöltje tehát „migránsoknak” nevezte a külhoni magyarokat.

Márki-Zay rendszeresen tesz gyűlölködő megjegyzéseket a falusi emberekre, ostobának és tudatlannak is nevezte már őket.

A baloldali kormányfőjelölt egyáltalán nem bánta meg szavait, sőt még rá is kontrázott. – Az, hogy vannak vidéken bunkók, az nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – mondta, szavait pedig egyfajta bocsánatkérésnek szánta. Aztán kiderült, hogy valójában úgy gondolja: ő meg néhány más vidéki polgármester nem az.

– A szegény, tudatlan vidékieket fel kell világosítani 

– mondta Márki-Zay Péter, amikor azt találta ki, hogy budapesti aktivistáknak kell eljuttatni a baloldali propagandát a vidékiekhez, ehhez pedig meg kell szállni a településeket. – Tessék örökbe fogadni egy települést vagy egy fél települést vagy néhány utcát, néhány lépcsőházat – magyarázta élő Facebook-videójában Márki-Zay. Hozzátette: „Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a félrevezetett emberekhez eljuttassuk az igazságot.” A baloldali jelölt által megfogalmazott gondolat rímel arra, amelyet a baloldal terjesztett 2018-ban, az akkori választási vereség után. Szerintük ugyanis „vidéken nincs internet”, az ottani emberek így nem ismerhetik az „igazságot”, ezért vesztett a baloldal – mondták.

Magyar Nemzet

hírcentrum

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elon Musk: Ez az utolsó igazi választás, ha Trump veszít

Elon Musk: Ez az utolsó igazi választás, ha Trump veszít

„A Demokrata Párt szinte valamennyi vezetőjének nyilvánosan kinyilvánított célja a mintegy 15 millió illegális migráns mielőbbi legalizálása, valamint további tízmilliók behozatala” – írta az X közösségi oldalon Elon Musk milliárdos, az X tulajdonosa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Demszky Gábor keményen beleállt Magyar Péterbe

Demszky Gábor keményen beleállt Magyar Péterbe

Abban bízom, hogy környezete leállítja a napóleoni szerepben tetszelgő vezér ámokfutását – közölte Demszky Gábor volt főpolgármester Magyar Péter, a Tisza Párt elnökének a fővárosi politikáról szóló álláspontjáról.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!