2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Fővárosi korrupciós ügy: Kispesten is történhettek visszaélések

A Magyar Nemzet a kispesti önkormányzatot érintő szálával folytatta a fővárosi korrupciós botrányról szóló cikksorozatát.

  • Fővárosi korrupciós ügy: Kispesten is történhettek visszaélések

A lap emlékeztetett, az egész ügy azzal kezdődött, hogy a hatóságoknál megjelent egy titokzatos informátor, aki önmagára és több későbbi gyanúsítottra, köztük Kiss László óbudai polgármesterre is terhelő vallomást tett még 2021 decemberében. Az informátor többek között azt is elmondta, hogy Kiss Lászlót „főnöknek” nevezték az ügy szereplői, akik azt is hozzátették, hogy a polgármesternek „megy a pénz”.

Az ügyben márciusban fogták el az első gyanúsítottakat, köztül a baloldal fontos háttéremberét, P. Gábort, illetve társait, D. Róbertet, valamint F. Lászlót, Kiss László bizalmasát, felesége korábbi üzlettársát. Utóbbi kettő már szabadult a letartóztatásból, miután a Magyar Nemzet információi szerint beszélni kezdtek. 

A lap korábban írt arról is, hogy a feljelentő kép- és hangfelvételeket is átadott a nyomozó ügyészeknek több szereplőről, amik nagyban hozzájárulhattak a nyomozás sikeréhez. A hatósági dokumentumokból kiderül, hogy ezekből a felvételekből hozott nyilvánosságra több részletet Anonymous is, például egy autóban történt pénzátadásról, illetve egy olyan, sok száz millió forintnyi összegről, amit Magyarországra akartak hozni és amely valamilyen drogügyletből származhatott.

A Magyar Nemzet közlése szerint a titokzatos feljelentő vallomásában a fenti kerületeken kívül a Gajda Péter vezette, a korábban a Lackner-ügytől hangos kispesti önkormányzatról is említést tett. Ismert, 2019 őszén nyilvánosságra került egy felvétel, amin százmilliós korrupcióról beszélt „kólának” nevezett fehér por és alkohol társaságában Lackner Csaba volt baloldali önkormányzati képviselő. A rendőrség a gazdasági bűncselekmények, illetve droggal kapcsolatos ügyek miatt is eljárást indított, ám eddig sem Lacknert, sem pedig más, komolyabb pozícióban lévő tisztviselőt nem gyanúsítottak meg.

Visszatérve a feljelentőhöz, ő a Gajda Péter vezette kerületről a következőket mondta el kihallgatóinak:

„P. Gábor 2018 év vége felé azzal keresett meg, hogy a cégemmel az ő segítségével nem vennék-e részt a 2019-es önkormányzati képviselő-választás kampányához kötődő feladatokban. Ez elsősorban reklámtevékenységet jelentett volna, ilyen munkát én korábban soha nem végeztem, és a cégemben sem volt ilyen képesítéssel rendelkező személy, így sem a személyi, sem a tárgyi feltételei nem voltak meg annak, hogy én ilyen tevékenységet végezzek“.

Később a férfi - a lap közlése szerint  - azzal folytatta, hogy P. megnyugtatta, hogy neki csak Gajda Péterrel és az ellenzéki összefogás „egyesüléssel” kell szerződést kötnie, de a munkát ki kell adnia egy alvállalkozónak. A tanú állította: neki megmondták, hogy cégének semmilyen konkrét tevékenységet nem kell végeznie, de az árakat majd úgy határozzák meg, hogy a cégnek 10-15 százalékos haszna maradjon.

Csak aláírt

„A szerződéseket én gyakorlatilag úgy írtam alá, hogy annak feltételeit senkivel semmilyen módon nem én tárgyaltam le, az alvállalkozókkal és a pártok képviselőivel, valamint a polgármesterrel sem kerültem kapcsolatba. Tudomásom szerint ezeket a tárgyalásokat P. Gábor folytatta le, az én feladatom kizárólagosan abból állt, hogy az elém tett papírokat aláírjam, illetve a cégem számlájára érkező összegeket a P. Gábor által meghatározott összegben és feltételekkel továbbutaljam” – vallotta a feljelentő.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Fotó: Gajda Péter, Kispest polgármestere

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor a Lajtánál + videó

Orbán Viktor a Lajtánál + videó

Orbán Viktor miniszterelnök a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat ellenőrzi Hegyeshalom térségében. A kormányfő megadta az engedélyt a Lajta főmeder és a Balparti Csatorna közötti szükségtározó megnyitására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válasz Magyar Péter hergelésére + videó

Válasz Magyar Péter hergelésére + videó

Amíg az egész ország összefog, addig a Tisza párt elnöke csak hergel - így reagált a honvédelmi miniszter Magyar Péter vádjaira. Az ellenzéki politikus az árvíz elleni védekezésben bevetett katonák száma miatt kritizálta a kormányt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!