2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Már érezhető a növekvő migrációs nyomás, a kormány tovább erősíti a határ védelmét

Már érezhető a növekvő migrációs nyomás a déli határ mentén, a rendőrség legfrissebb adatai szerint az elmúlt 24 órában 72 illegális bevándorlót tartóztattak fel. A határ szerb oldalán élők félnek a migránsoktól, és erősebb rendőri jelenlétet szeretnének. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár azt mondta: tovább erősítik a határ védelmét, a külgazdasági és külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy Magyarország érdeke az, hogy a Törökországban lévő migránsok ne Európa felé vegyék az irányt.

  • Már érezhető a növekvő migrációs nyomás, a kormány tovább erősíti a határ védelmét

Migránsok tucatjai a magyar határhoz közel Szerbiában. Két hete forgatott ott az Informátor. A helyiek most is arra panaszkodtak, hogy sokszor találkoznak illegális bevándorlókkal.

A horgosiak sokszor félnek a migránsoktól és hiányolják az erősebb rendőri jelenlétet.

Én szerintem nagyon is sokan jönnek olyan helyről, ahol nincs is háború. Minden papír nélkül úgy mennek-kelnek, senki nem igazolja őket, azt csinálnak, amit akarnak, és ez így nincs rendjén

- mondta egy nő. 

Napokon belül több százezer illegális migráns érkezhet a magyar határra - közölte a külgazdasági és külügyminiszter azután, hogy a török elnök megnyitotta a határt a bevándorlók előtt. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar érdek az, hogy a migránsok ne Európa felé vegyék az irányt.

Törökország előtt most két lehetőség van vagy megteremtik a lehetőségét annak, hogy a migránsok visszamennek Szíriába vagy megnyitják Európa irányába a kapukat. Ez utóbbi forgatókönyv azt jelentené, hogy napokon belül több százezer illegális bevándorló lepheti el a Nyugat-Balkánt, akik, ha Európa irányába mennek, akkor első fizikai akadályként a magyar határkerítéssel szembesülnének. Magyarul, ha a törökök megnyitják a kapukat Európa irányába, akkor napokon belül több százezer illegális bevándorló érkezhet meg Magyarország déli határához

- fogalmazott Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. 

Tovább erősíti a déli határ védelmét a kormány. Erről már a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár beszélt. Kovács Zoltán elmondta: Orbán Viktor telefonon egyeztetett a török államfővel, ezután döntött az őrizet szigorítása mellett.

Határoztak arról, hogy megerősítik, tovább erősítik Magyarország határainak védelmét, és további fokozott figyelmet szentelnek a balkáni útvonalon zajló folyamatoknak. Minden ilyen intézkedés mögött a magyar emberek biztonsága, a magyar határ védelme, illetve az európai határ védelme áll. Magyarország kormánya úgy, ahogy eddig a továbbiakban is minden olyan intézkedést meg fog hozni, ami határvédelem, a határ védelme és a magyar emberek érdekében szükséges

- mondta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. 

A legfrissebb adatok szerint már most is érzékelhető a növekvő migrációs nyomás a határkerítés mentén: a rendőrség szerint az elmúlt egy napban 72-en próbáltak meg illegálisan Magyarország területére jutni.

Kovács: Erősíteni kell a határok védelmét

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!