2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Mágnás Miska

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Levelet küldött a Krúdy iskola vezetősége az elmúlt napok botrányos eseményeivel kapcsolatban

Több nap hallgatás után levélben értesítette a szülőket a Krúdy Gyula Általános Iskola vezetősége a szexbotrányba keveredett pedagógiai asszisztens ügyének fontosabb részleteiről és az eset tanulságairól. A HírTV birtokába juttatott levélben többek között megerősítették, hogy az érintett dolgozónak a továbbiakban az iskolával semmilyen kapcsolata nincs, illetve fokozottan kérik a szülőket, hogy fordítsanak elegendő figyelmet arra, hogy a gyerekek iskolán kívül milyen tartalmakat fogyasztanak az online térben.

  • Levelet küldött a Krúdy iskola vezetősége az elmúlt napok botrányos eseményeivel kapcsolatban

Hétfőn robbant ki a botrány az óbudai Krúdy Gyula Általános Iskola pedagógiai asszisztense, B. Zsolt kapcsán. A 39 férfi több botrányos videót is feltöltött közösségi oldalaira, melyben fiatalkorú fiúkkal folytatott homoszexuális kalandjairól és intim együttléteiről számol be részletesen.

A botrány után az iskola vezetése a férfi munkaviszonyát felfüggesztette, a rendőrség pedig büntetőeljárást indított ellene miután pénteken a Nemzeti Nyomozó iroda házkutatást tartott a házában és több adathordozót, mobiltelefont és számítógépet is lefoglaltak.

Az iskola vezetése - több nap hallgatás után - egy levelet írt a szülőknek. A HírTV birtokába került levélben az intézmény vezetője 7 pontban foglalta össze az ügy fontosabb részleteit és tanulságát.

Mint írták:

A jogviszony megszüntetésének indoka :a közalkalmazott által tanúsított magatartással összefüggő ok volt.

De a levélben arra is kitérnek, hogy az első hivatalos írásbeli bejelentést követően az érintett pedagógiai asszisztens iskolán kívüli magatartásáról vizsgálatot kezdett, ez idő alatt B. Zsolt pedig nem végezhetett munkát az intézményben.

Az iskola vezetése arról is tájékoztatta a szülőket, hogy a következő időszakban az iskolapszichológus egyesével felkeresi az osztályokat és a diákokat annak érdekében, hogy a tanulók megfelelően feldolgozhassák az elmúlt napok felkavaró történéseit. Továbbá -hárítva a felelősséget - felszólították a szülőket arra is, hogy fordítsanak fokozott figyelmet a gyerekek iskolán kívüli online tartalmak fogyasztására.

B. Zsolt egy videójában azt is elárulta, hogy

az intézmény vezetése többször is kérte tőle, hogy szedje le ezeket a videókat vagy tiltsa ki a krúdys diákokat az oldalairól, azonban ő ezt jogaira hivatkozva nem tette meg.

Tisztába volt azzal is, hogy gyerekek is láthattak a videóit, azonban szerinte a szülők felelőssége az, hogy odafigyeljenek arra, hogy a gyerekek mit néznek a online térben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Orbán Viktor egy válságálló miniszterelnök

Menczer Tamás: Orbán Viktor egy válságálló miniszterelnök

Jelenleg Orbán Viktor személyében csak Magyarországnak van egy akcióképes békepárti miniszterelnöke, aki mindig megvédte a magyar érdeket, "nekünk egy válságálló miniszterelnökünk van" - jelentette ki a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Facebook-oldalára feltöltött szombati videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!