2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Lehetőségnek nevezte a járványt a Momentum elnökségi tagja

A Mandiner által megszerzett, tavaly nyári felvételen Tóth Endre elnökségi tag beszél arról, milyen hatása lehet a koronavírusnak a politikai viszonyokra.

  • Lehetőségnek nevezte a járványt a Momentum elnökségi tagja

„Mi a Momentumban az oktatási rendszer megújítását, modernizálását tartjuk az ország előtt álló legfontosabb feladatnak, hiszen csak így válhat Magyarország a 21. század nyertesévé” 

– lelkendezett márciusi Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr András pártelnök, bejelentve, hogy Tóth Endre, a Momentum oktatáspolitikusának és elnökségi tagjának vezetésével egy ambiciózus oktatási reformtervezetet alkottak meg.

Tóthot azóta Budafok-Tétényben indítja pártja a képviselő-jelöltségért az előválasztáson, riválisa az MSZP-t a DK kedvéért elhagyó Molnár Gyula volt XI. kerületi polgármester.

A magát hívő keresztény embernek nevező Tóth Endre azonban egy a Mandiner birtokába került felvétel tanúsága szerint igen sajátos módon viszonyul a demokratikus versenyhez. A belső, alighanem tavaly nyári Skype-egyeztetésről készült anyagot egy csalódott momentumos juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Idézzük Tóth Endrét:

Ugye most beütött ez a járvány, meg a nyomában lévő válság, és ez egy (…) nagy lehetőség arra, hogy visszaszorítsuk a Fideszt.”

A momentumos politikus tehát azt a pandémiát nevezi „nagy lehetőségnek”, ami mintegy harmincezer magyar ember halálát okozta.

A momentumos politikus úgy folytatja, meg kell találniuk azt a 106 embert, akit indítanának az előválasztáson, s bár az „ellenzékkel koordinálni fogunk, de nem mehetünk úgy oda, hogy nincsen 106 jelöltünk, mert akkor hogy tárgyalunk”. Meg is jegyzi, hogy bár a 2019-es EP-választáson jól szerepeltek, az önkormányzati választások előtti egyeztetéseken „nem lehetett olyan nagy mellényünk, mert egyszerűen nem volt rá emberünk”.

Hír TV/ Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!