2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Körhinta

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Gulyás Gergely: A baloldal a migránsok mellett áll

Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra, melyet élőben megtekinthettek a Hír Televízió műsorán és Facebook-oldalunkon is.

  • Gulyás Gergely: A baloldal a migránsok mellett áll

12:43

Vége a Kormányinfónak

Véget ért a Kormányinfó. 

 12:41

Még tájékozódik Gulyás

Az ukránokkal magyarokkal és Magyarországgal szembeni viselkedése és magatartása nem ad okot arra, hogy rekordgyorsasággal hagyja jóvá az új ukrán nagykövet befogadását az államfő - mondta egy másik kérdésre Gulyás. A pontos ügyben még tájékozódik a miniszter. 

 12:30

Ezért engedte szabadon az embercsempészeket a kormány

Világos célja volt, hogy az embercsempészeket szabadon engedte a kormány, mert óriási terhet jelentett az államháztartásnak, valamint később még kártérítést is fizetnie kellett volna az államnak a börtönzsúfoltság miatt - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Egy másik felvetésre azt mondta, hogy több ezer munkavállalóval bíró intézményeknek nem feltétlenül a belvárosban kell lennie bérleményben, és ezért volt szükséges a Bosnyák téren lévő ingatlanfejlesztésbe beszállnia az államnak. 

12:24

Ezt Brüsszel kényszerítette ránk

Brüsszel kényszerítette ránk a jövedékiadó-emelést, és ezt senki sem vitatja - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

 12:20

Nőnek az ápolói bérek

Nem örülünk neki, ha valaki elhagyja a tanári pályát, de mindent elkövettek a jó szabályozás kialakítása során - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Miközben 13 százalékkal csökkent a diákok száma az elmúlt időszakban, addig a tanároké 3 százalékkal - tette hozzá. Egy másik kérdésre elmondta, hogy július 1-től jelentős ápolói béremelés történt, míg az orvosok esetében már korábban megtörtént. A fő cél a továbbiakban, hogy a most végzett orvosok minél nagyobb számát itthon tartsák - mondta a miniszter. 

12:13

Július 1-től indul az online árfigyelés

A GVH és a fogyasztóvédelem fejleszti az online árfigyelő rendszert, és ezt értelemszerűen július 1-ig nyilvánossá teszik majd - mondta kérdésre Szentkirályi Alexandra. 

12:09

Folytatódhat a lopakodó brüsszeli jogalkotás

Gulyás kérdésre elmondta, hogy a jövőben is arra számítanak, hogy Brüsszel folytatja a lopakodó jogalkotást, mert esély sincs egy új uniós szerződés elfogadására. 

12:02

Az Európai Bizottsággal is egyeztettek

Eredményes volt az egyeztetés a tanári életpályamodellről az Európai Bizottsággal, sőt volt olyan javaslatuk, amiket beépítettünk - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Volt arra példa, hogy a bizottság a tárgyalások során mást mondott, mint amit nyilvánosan - tette hozzá. 

11:55

A baloldal a migránsok mellett áll

Nem lep meg, hogy a baloldali szavazók is ellenzik a kötelező migránskvótát - mondta egy másik kérdésre Gulyás.A migránskvóták ügyében nemzeti konszenzus van a társadalomban, míg a politikában a baloldal a migránsok korlátlan Európába áramlását segíti. 

11:49

Gulyás: Itt az ellenzék magatartásának abszurditása

Gulyás kérdésre elmondta, hogyha az uniós források megérkeznek, akkor több százmilliárd forint jut egészségügyre. Az ellenzék magatartásának abszurditása, hogy azokat a pénzek megérkezését is gátolják, amiket ők kapnának meg egyébként - tette hozzá. 

11:43

Eddig mindenképpen szavaz az Országgyűlés a tanári életpályamodellről

Július 7-ig mindenképpen szavaz az Országgyűlés a tanári életpályamodellről szóló törvényről - mondta egy másik kérdésre Gulyás. Iszonyatosan magas számú egyeztetés történt a törvény előkészítése során - tette hozzá. Nem látok olyan ellenzéki kritikát, ami érdemi lenne ezen a területen. 

11:39

Gulyás nem lát esélyt a békére a közeljövőben

Nem látszik, hogy a következő hónapokban komoly esély lenne egy esetleges béketárgyalásra az orosz-ukrán háborúban - mondta egy másik kérdésre a miniszter.Amikor egy európai parlamenti képviselő ír levelet, hogy ne adjon pénzt az Európai Bizottság egy béremelésre, akkor nehéz tagadni a baloldal szerepét. 

Brüsszelben nettó hatmilliót keresnek a baloldali képviselők, ezért is érthetetlen, miért nem támogatják, hogy a tanárok többet keressenek - mondta a miniszter. 

11:33

Közös szerb-magyar kormányülés jön

Palicson kedden közös magyar-szerb kormányülés lesz, amelyen a köztársasági elnökök is részt vesznek - mondta Gulyás Gergely.  

 11:32

Gulyás: Nem figyeljük meg ezeket az embereket

Nem figyeljük meg a Magyarországra érkezett ukrán hadifoglyokat, mert az ő státuszuk, hogy szabadon mozoghatnak, és innentől a kormány nem ellenőrzi őket - mondta egy másik kérdésre Gulyás. 

11:28

"Fenyegetések ügyében nagyon le vagyunk maradva Márki-Zay Pétertől"

Fenyegetések ügyében nagyon le vagyunk maradva Márki-Zay Pétertől - mondta egy másik kérdésre Gulyás Gergely. A kormány a törvényeknek megfelelően működik, az pedig, hogy egy polgármesternek mekkora a hajlandósága az együttműködésre, az már a személyeken múlik - tette hozzá. 

11:23

Erről még nem született döntés

A jelenlegi feladatomra koncentrálok - mondta a politikai jövőjével kapcsolatos felvetésekre Szentkirályi Alexandra.Nem született még döntés a Fideszben a főpolgármester-jelölt személyéről. 

 11:18

Gulyás: Nincs őszinte párbeszéd

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, az EU-ban nincs őszinte párbeszéd a migrációról, hanem az emberiességi kategóriát keverik össze a munkaerő kérdésével. 

 11:13

"Másként képzeljük el Európa jövőjét"

A CDU több képviselőjével, volt kancellárjelölttel találkozott Gulyás Gergely Németországban. A miniszter szerint mindenki ismeri a magyar-német kapcsolatok bonyolultságát. Vannak politikai viták, mert alapvetően másként képzeljük el Európa jövőjét - tette hozzá. Az EU-ban azonban szövetségesek és partnerek vagyunk - mondta a miniszter.Kiváló magyar-német hadiipari együttműködés van, így erre a területre kell koncentrálni. 

11:09

Tartható a 4 százalékos gazdasági növekedés

Gulyás Gergely szerint a költségvetési tervezés esetében sokkal nagyobb a kockázat, mint a korábbi években, de ennek ellenére tarthatónak véli a 4 százalékos növekedést. 

 11:05

Így tovább csökkenhet az infláció

A boltok elkezdtek versenyezni egymással, és az online árfigyelés révén is tovább csökkenhet az infláció - mondta kérdésre Szentkirályi Alexandra. 

11:01

Gulyás: Ez nehezen lesz teljesíthető

Az amerikai nagykövet kritikájáról azt mondta Gulyás, hogy Magyarország egy szabad ország, és így a nagykövet is azt mond, amit akar. A miniszter szerint nyilvánvaló, hogy a Soros-örökös azon vállalása, hogy politikusabb lesz az apjánál, nehezen lesz teljesíthető.Ha ezt lehet fokozni, akkor komolyan fel kell készülni.  

10:59

Bírósághoz is fordulhat a kormány

Gulyás a kötelező brüsszeli migránskvótával kapcsolatban az Origónak azt mondta, hogy elképzelhető, hogy végül bírósághoz fordul a magyar kormány, de a magyar alkotmánybíróság döntése is fontos lehet, mivel a magyar alaptörvény rögzíti, hogy idegen népesség nem telepíthető be hazánk területére. 

 10:56

Mi lesz a gázszerződésekkel?

A kormány a gázáras szerződésekhez egyelőre nem nyúl, mert ott a helyzet egyszerűbb, mert a gázszerződések nagyon nagy része október végével kifut, és akkor van lehetőség új szerződéseket kötni - mondta az Origo kérdésére Gulyás Gergely.  

10:52

Ennyibe kerül a költségvetésnek a gazdaságvédelmi akcióterv

Összesen 40 milliárd, valamint jövőre 10-15 milliárdos költségvetési teherrel járul majd a most bejelentett gazdaságvédelmi csomag - mondta az Origo kérdésre Gulyás Gergely. 

 10:51

Még nincs végleges döntés a migránskvótáról

Gulyás Gergely kérdésre elmondta, nincs még véglege szabályozás a migránskvóta ügyében. 

10:43

A kormány elutasítja a migránskvótát

A kormány továbbra is elutasítja a brüsszeli kötelező migránskvótát, egy brüsszeli hatalmi visszaélésről van szó - mondta Gulyás. 

10:42

Hideg ételt is lehet majd venni SZÉP-kártyán

A SZÉP-kártyán lévő összegeket hideg ételre is fel lehet használni a következőkben - jelentette be Gulyás. A gyógyszerforgalmazókra vonatkozik a gazdasági akció harmadik pontja, így július 1-től a gyógyszergyártók a 40 százalékos extraprofit-adó felét le lehet írni, ha beruházásokat hajtanak végre. Jövőre pedig tovább felezik ezt az adót, ha továbbra is beruháznak - mondta a miniszter. 

10:40

Itt vannak a legfontosabb lépések az árampiacon

Az államkötvény és kincstárjegy a legjobb megtakarítási forma, így az egyéb banki takarékokra kivetett adó csak a háború végéig tart - mondta Gulyás. A gazdaságvédelmi akciótervről azt mondta a miniszter, hogy továbbra is az energiaár a legfőbb probléma, és ezen belül az áramár.A vállalatok többsége rögzített áras szerződést kötött, 81 százalék döntött így. Ennek az lett a következménye, hogy ezeknek a vállalkozásoknak egyharmada 320 euró/megawatt árat fizet.A kormány árplafont vezet be július 1-től, és a legmagasabb ár 200 euró/megawatt lesz. Feldolgozóiparra, és a raktározásra terjesztik ki ezt a lépést - mondta a miniszter. Több mint 5000 vállalkozásnak segít ez a lépés, és 40 milliárd forintos költséggel jár. 

10:36

Ennyit költ védelemre jövőre az ország

A magyar békepárti álláspontot nagyon támadják az Unióban - mondta a miniszter. Magyarország mindezek ellenére továbbra is kitart az azonnali béke mellett - tette hozzá.Az országnak 2024-re legyen elfogadott költségvetése, az Országgyűlés elé benyújtott büdzsé védelmi költségvetés. 

A védelemre jövőre a GDP 2 százalékát költjük majd - tette hozzá. 

 10:34

Nemzeti érdek a béke

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy a háború új szakaszába lépett, és a harctéren egyre többen halnak meg. Éppen ezért nemcsak magyar nemzeti érdek, hogy mielőbb béke legyen - tette hozzá.Két atomnagyhatalom az urántartalmú lőszerek bevetését sem tartja túlzásnak, és Oroszország is erre készül, veszélyes eszkaláció indult. 

10:32

Kezdődik

Kezdődik a Kormányinfó. 

HírTV/Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!