2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét

Napjainkban egy tudatfoglaló háború kezdetét éljük, ezért Magyarországnak a katonai önvédelme mellett, a szellemi ellenállóképességét is biztosítania kell - mondta Kövér László a hazafias és honvédelmi nevelésről rendezett konferencián. Az eseményen Simicskó István kormánybiztos bejelentette: kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét.

  • Kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét

Minden változik, de a lényeg nem: mert igenis, amíg az ember hús-vér, amíg van lelke, van szíve, és tud gondolkodni, addig valahová tartoznia kell!

A nemzet és a család fontosságát hangsúlyozta a fiatalok nevelésében Simicskó István. A hazafias és honvédelmi nevelésről rendezett konferencián az államtitkár elmondta: ezek nélkül nem lehet biztos alapokon elkezdeni az életet.

"Mi a célunk? Röviden, egy mondatban: hazáját szerető, nemzetéhez kötődő, nyelvét, anyanyelvét, kultúráját, nemzetének hagyományait tisztelő fiatal nemzedék felnevelése. Ilyen egyszerűnek tűnik, legalábbis kimondva de ez egy nagyon nagy munka, az előző elmondottak okán is. Megmaradni, erősödni és növekedni. Ez szükséges a magyar fiatalok jövője szempontjából."

- mondta Simicskó István, kormánybiztos.

Simicskó István elmondta: kidolgozták a hazafias és honvédelmi nevelés stratégiájának tervezetét amely céljaként a hazáját szerető, nemzetéhez kötődő, hagyományait tisztelő nemzedékek felnevelését határozta meg.

Kövér László létfontosságúnak tartja a fiatalság nemcsak hazafias, hanem az igazságra törekvő nevelését is.

Napjainkban pedig egy tudatfoglaló háború kezdetét éljük!

A házelnök arra figyelmezteti a fiatal generációt: ne hagyják, hogy elidegenítsék őket a szülőföldjüktől, nemzetüktől, családjuktól és végső soron önmaguktól.

Magyarország megújítása nem képzelhető el a honvédség újjászervezése nélkül hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter

 "A kormány tisztában van azzal, hogy ha a 20. századi geopolitikai kihívásoknak meg kívánunk felelni, a saját jogunkon akarjuk alakítani a saját sorsunkat, és hogy ha a nemzetközi kötelezettségeinket megtartva méltó módon akarunk együttműködni szövetségeseinkkel akkor ez a feladat nem halogatható tovább."

- jegyezte meg Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely reményét fejezte ki hogy a stratégia egy egész nemzedék előtt nyitja majd meg az újfajta közszolgálat és újfajta összetartozás lehetőségét.

Kövér: Napjainkban egy tudatfoglaló háború kezdetét éljük

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!