2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Európai Híradó 03:40

Belföld

Kettős mérce az ellenzéknél

  • Kettős mérce az ellenzéknél

Már nem jelent gondot a magukat demokratikusnak nevező és a rasszizmust elítélő pártoknak beállni a korábban antiszemita véleményeket megfogalmazó jobbikos Bíró László mögé, aki Budapestet "Judapest"-nek, az izraeli turistákat pedig "tetűcsúzdásoknak" nevezte.

A jobbikos politikus a októberi borsodi időközi országgyűlési választáson indul a teljes baloldal támogatásával.

A kutyám majd megveszik amikor a "tetűcsúzdások" elmennek a ház előtt -így nevezte a izraeli turistákat a jobbikos Bíró László egyik korábbi Facebook bejegyzésében, amelyet a Magyar Nemzet vett észre.

A lap emlékeztetett : egy másik bejegyzésében pedig Budapestet "Judapest"-nek nevezte a politikus. Ő az október 11-i borsodi időközi országgyűlési választáson a Jobbik jelöltje, aki mögé a teljes ellenzék is felsorakozott.

Bíró a közösségi oldalán kért bocsánatot kijelentései miatt, ami az ellenzék szerint elegendő. A Gyurcsány-párt szerint Ő és a Jobbik is már jó útra tért.

Az LMP is szemet huny a jobbikos politikus szélsőséges megnyilvánulásai felett.

Most már a Liberálisokat sem érinti érzékenyen Bíró korábbi zsidózása.

A Fidesz viszont Bíró Lászlótól való elhatárolódásra szólította fel Karácsony Gergelyt és a fővárost. Láng Zsolt a Fidesz fővárosi frakcióvezetője felszólította a főpolgármestert, hogy Bíróval kapcsolatban valljon színt.

A korábbi ellenzéki tüntetések egyik fő szónoka, Tamás Gáspár Miklós is kikelt magából az ellenzék viselkedése miatt. A filozófus a Magyar Nemzetnek adott interjújában otthonmaradásra szólította fel a szerencsi ellenzéki szavazókat, amennyiben Bíró Lászlót indítja a baloldal.

Ezt azzal indokolta, idézem: tűrhetetlen, hogy olyan ember, aki a Bíró által mondottakhoz hasonló cigányellenes és zsidóellenes ocsmányságokat beszél, olyan pártok színeiben indulhasson parlamenti választáson, amelyek magukat antirasszistának, demokratának és toleránsnak tekintik.

Hír TV

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Életmentő kézikönyv szülőknek

Gyermekmentő kézikönyv szülőknek

A november végén megjelenő könyv teljes bevétele a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját segíti. https://gdehu.hit.gemius.pl/hitredir/id=zaqQBKr8d5j6Yqlm89ASGOV1ze.RbQL4gV5yIUAfKhj.y7/fastid=ngumqjseoqaosjbbpkdlokwalzlg/stparam=ubiidsqtio/nc=0/gdpr=0/gdpr_consent=/url=https://mfb.hu/kik-vagyunk/szent-marton-gyermekmento-szolgalat-s2521?utm_source=hirtv_nyito&utm_medium=PR&utm_campaign=SZM_kezikonyv_2022

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!