2021. február 28.,
vasárnap, Elemér napja

Kétmillió nyugdíjast sértett meg a momentumos politikus

2020. július 17., péntek 17:10

A legsötétebb korokat idézi fel a momentumos képviselő hétfői facebook bejegyzése - így reagált az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Kádár Barnabás bejegyzésére. A balliberális politikus az idősek választásból történő kizárását szorgalmazta, mert szerinte az általa populistának kikiáltott pártok és politikusok kizárólag a hatvan év fölötti korosztály szavazatainak köszönhetik megválasztásukat. A jogi szakértő szerint pedig nemcsak erkölcsileg aggályos Kádár megnyilvánulása, de jogellenes is.

Miért az idősebbek döntik el a jövőnk? - így kezdte Facebook-posztját a momentumos Kádár Barnabás. A balliberális politikus az idősek választásból történő kizárását szorgalmazta. Szerinte ugyanis az általa populistának kikiáltott pártok és politikusok kizárólag a hatvan év fölötti korosztály szavazatainak köszönhetik megválasztásukat. Kádár Barnabás ezért azt tanácsolja az időseknek: ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést.

Elmenekült a HírTV kérdési elől a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. Azt szerettük volna megtudni tőle: egyetért-e szövetségesük kijelentéseivel és mennyire tartja azt demokratikusnak? De a Momentum többi szövetségese sem reagált írásban feltett kérdéseinkre.

Kétmillió nyugdíjast sértett meg a bejegyzésével Kádár Barnabás - mondta a HírTV-nek a Fidesz országgyűlési képviselője. Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott: tisztelettel és megbecsüléssel kellene a hatvan év felettiek felé fordulni.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a HírTV-nek azt mondta: a legsötétebb korokat idézi fel a Kádár Barnabás javaslata.

De nemcsak erkölcsileg aggályos, hanem jogellenes is a momentumos képviselő ötlete a Századvég jogi szakértője szerint. Ifjabb Lomnici Zoltán ismertette: a választójog általános, egyenlő és feltétlen, ezért elfogadhatatlan, ha valaki önkorlátozásra kéri az időseket.

Korábban Vona Gábor tett sértő kijelentéseket a nyugdíjasokra. 2017-ben, még a Jobbik elnökeként úgy fogalmazott az idősekről, hogy húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt. Vona Gábor épp a napokban találkozott a Momentum elnökével, Fekete-Győr Andrással.

HírTV