2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Kásler Miklós: A 21. századi egészségügyét építik

Tovább bővülnek a már működő elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér adatbázisai – jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós kiemelte, ehhez 23 milliárd forint áll rendelkezésre az Emberi Erőforrás Operatív Programból.

  • Kásler Miklós: A 21. századi egészségügyét építik

Rövidebb idő alatt juthatnak a betegek megfelelő terápiához azzal az új informatikai fejlesztéssel amellyel a betegadatokat egy új közös rendszerbe töltik fel.

„Bekapcsoljuk a háziorvosokat, a magánszolgáltatókat, és minden kórháznak és minden kórháznak és minden adatnak és minden ami beteggel kapcsolatos keletkezik az felkerül az Emberi Erőforrás Operatív Programba, ott feldolgozhatóvá és hozzáférhetővé válik, a személyes adatokkal kapcsolatban mindenki megnézheti a sajátját. Az orvosok és háziorvosok ezen az eszközön keresztül, a betegtől nem a zárójelentéseket fogják elkérni, hanem megnézhetik, milyen előző vizsgálata és kezelése történt a betegnek” – fejtette ki Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, Gondos Miklós.

A páciensek adatait öt évre visszamenőleg töltik fel az adatbázisba, erre a fejlesztésre 23 milliárd forint áll rendelkezésre az Emberi Erőforrás Operatív Programból.

„Az eddig létrejött fejlesztések révén lehetővé válik minden érintett számára az országos vérkészlet, védőoltások nyilvántartása, a várandós és egészségügyi kis könyv, a sugárterhelés rögzítése, illetve a központi implantációs rendszer” – így Kásler Miklós miniszter.

A projekt jövő évben zárul, eddig 500 millió egészségügyi adat került a rendszerbe, de a fejlesztések 2020 után sem állnak le.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!