2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Káosz a kánikulában: még két hétig áll a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a felújítási munkálatok miatt + videó

A járat-kieséseket pótlóbuszokkal helyettesítik, várhatóan még 2 hétig zajlanak a munkálatok. Eközben felújítják a Margit híd kerékpár-útját is, amely tovább nehezíti a közlekedést.

  • Káosz a kánikulában: még két hétig áll a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a felújítási munkálatok miatt + videó

Ismét elindult a nyári felújítási szezon. A már menetszerű átszállás hullám és dugóban ücsörgés időszaka pár napja már megkezdődött, mivel újfent szükségessé vált a 4-es és 6-os villamos veszélyessé vált szakaszainak helyreállítása.

A BKK honlapján található információk alapján a felújítás augusztus 4-ig tart. A hétvégén a 4-es és a 6-os villamosok a Széll Kálmán tér és a Harminckettesek tere között nem közlekednek.

A jövő héten a Széll Kálmán tér és az Oktogon között pótlóbusszal lehet utazni. Csütörtöktől a Széll Kálmán tér és a Nyugati Pályaudvar között szünetel a villamosközlekedés.

A kellemetlenségekkel járó munkálatok és a kánikula próbára teszik mind az autósok, mind pedig a tömegközlekedést használó utasok türelmét is.

Az általunk megkérdezett közlekedési szakértő szerint ezek a projektek, azért a nyári hónapokra összpontosulnak, mert ekkorra áll rendelkezésre a finanszírozás, a költségvetési és közbeszerzési szabályok együttes eredményeként. Ezen kívül ebben az időszakban valamivel kisebb a forgalomra lehet számítani a közutakon és a tömegközlekedésben egyaránt.

Andó Gergely - közlekedésmérnök, szakújságíró: "Sajnálatos módon a 4-es-6-os villamos olyan nagy forgalmú járat, hogy pályáját az átlagnál is nagyobb mértékben koptatja. Ez szükségessé teszi egyes szakaszainak a felújítását egymástól akár függetlenül is, ezért van az az érzete a lakosságnak, hogy a 4-es-6-os villamos minden nyáron felújítás alatt áll. Mindig egy másik szakaszon találnak olyan kritikus hibát, amit javítani szükséges a forgalom biztonságossá tartása érdekében."

Ezzel egyidőben a Margit híd kerékpárútjának rekonstrukciója is zajlik, így az autósok csak egy sávot használhatnak. Ez pedig hozzátesz a közlekedés akadozásához. A szakértők szerint egy-egy felújítási projekt önmagában nem okozna káoszt. A BKK igazgatósági tagja szerint azt a balliberális városvezetés sorozatosan elhibázott közlekedéspolitikai döntései eredményezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!