2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Belföld

Az európai átlag fölött vállalnak gyereket a magyarok

Az uniós átlag fölé került a magyar termékenységi mutató, mert a magyar emberek családszeretők, és sokan szeretnének gyermeket vállalni - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Az európai átlag fölött vállalnak gyereket a magyarok
Csendre intették a Kötcsén tüntetőket a baloldali újságírók + videó

Csendre intették a Kötcsén tüntetőket a baloldali újságírók + videó

Mint beszámoltunk róla, Orbán Viktor miniszterelnök szombat délután érkezett Kötcsére, a jobboldal hagyományos, zárt körű piknikjére, ahol beszédet is mond. A kormányfő a bejáratnál idén is megtartotta rögtönzött sajtótájékoztatóját, amely azonban nem zajlott le zökkenőmentesen. 2024. szeptember 07.
Orbán Balázs: Magyarországnak gazdasági semlegességre kell törekednie

Orbán Balázs: Magyarországnak gazdasági semlegességre kell törekednie

A gazdasági semlegesség politikája az, ami a magyar gazdaságot meg tudja emelni a következő évtizedekben is - közölte a miniszterelnök politikai igazgatója szombaton a Somogy vármegyei Kötcsén. 2024. szeptember 07.
Három óvónő is jelezte, nem dolgozik tovább a pedofilügyben érintett újbudai óvodában + videó

Három óvónő is jelezte, nem dolgozik tovább a pedofilügyben érintett újbudai óvodában + videó

A Magyar Nemzet úgy tudja több szülő is kivette a gyermekét a pedofil botrányban érintett óvodából. 2024. szeptember 07.
Vádat emeltek Horváth Csaba, Tóth Csaba, Molnár Zsolt és Baja Ferenc MSZP-s politikusok ellen + videó

Vádat emeltek Horváth Csaba, Tóth Csaba, Molnár Zsolt és Baja Ferenc MSZP-s politikusok ellen + videó

Sorra buknak meg korrupció gyanújával a baloldal emberei. Kiss László mellett Zugló polgármestere, Horváth Csaba, Molnár Zsolt, Tóth Csaba és Baja Ferenc ellen is vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség a Zuglói parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaélések miatt. A célpont stábja járt utána a részleteknek. 2024. szeptember 07.
Ma rendezik a Dobozy-kúrián a kormánypártok kötcsei találkozóját + videó

Ma rendezik a Dobozy-kúrián a kormánypártok kötcsei találkozóját + videó

Ma rendezik a Dobozy-kúrián a kormánypártok kötcsei találkozóját, amelyen hagyományosan a Fidesz elindítja a politikai szezont. Az esemény fő szónoka Orbán Viktor miniszterelnök lesz. A helyszínről Bálint Eszter tudósított. 2024. szeptember 07.
Orbán Viktor: ki kell maradni a háborúból és a blokkosodásból + videó

Orbán Viktor: ki kell maradni a háborúból és a blokkosodásból + videó

A legfontosabb belpolitikai kérdés a háború és béke kérdése – ezt mondta Magyarország miniszterelnöke újságírói kérdésre a kötcsei polgári pikniken. 2024. szeptember 07.
Tényi István vesztegetés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést Magyar Péter ellen + videó

Tényi István vesztegetés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést Magyar Péter ellen + videó

Vesztegetés bűntett gyanúja miatt tett bejelentést Tényi István ügyvéd, amiért Magyar Péter állítólag hozzátartózóinak kért különleges bánásmódot a Honvédkórházban. 2024. szeptember 07.
Ígéretet tett Miskolc leendő polgármestere a Barlangfürdő újjáépítésére + videó

Ígéretet tett Miskolc leendő polgármestere a Barlangfürdő újjáépítésére + videó

Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt - mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján. A barlangfürdő tetőszerkezete teljesen leégett. 2024. szeptember 07.
Korrupció Budapesten: Rendszerszintű a probléma + videó

Korrupció Budapesten: Rendszerszintű a probléma + videó

Ha itt vannak előttünk a budapesti kerületek, és kivesszük a jobboldali vezetésűeket, majd rábökünk egyre, akkor biztos, hogy találunk valamilyen korrupciós ügyet – mondta el Az igazság órája című műsorban Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója. 2024. szeptember 07.

Hajnal Gabriella: Egy gyermeket sem hagyunk az út szélén!

Megtaláljuk a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak a megfelelő iskolát, egy gyermeket sem hagyunk az út szélén – mondta a Magyar Nemzetnek Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke. 2024. szeptember 07.

Új kihívásokra adhat választ ma Orbán Viktor Kötcsén

„Legyen béke már” – sajtóinformá­ciók szerint ez a mottója a 23. kötcsei pikniknek, amelyet ma 7-én rendeznek meg. A polgári pikniket 2004 óta a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi a kötcsei Dobozy-kúrián. 2024. szeptember 07.

Sikerült megfékezni a lángokat a miskolctapolcai Barlangfürdőnél + videó

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki - mondta a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője szombatra virradó éjjel az MTI-nek. 2024. szeptember 07.

Felülbírálati kérvényt nyújtott be a feljelentő a pécsi ingatlancsere ügyében + videó

A feljelentés szerint a balliberális városvezetés, különösen nagy vagyoni hátrányt okozott azzal, hogy egy belváros-közeli területet elcserélt a volt kempingért. 2024. szeptember 06.

Magyar Nemzet: több szülő is kivette gyermekét a pedofilügyben érintett óvodából + videó

Egy apuka elmondta: a DK-s kerületi önkormányzat politikai okokból mentegeti az intézmény-vezetőt. A lap információi szerint azóta több óvónő is felmondott. 2024. szeptember 06.

Bóka János: A magyar elnökség kiemelt feladatának tekinti egy új európai versenyképességi megállapodás elfogadását

Bóka János hangsúlyozta: az Európai Unió változik, és változnia is kell, Magyarország az EU tagjaként az unió sikerében érdekelt. 2024. szeptember 06.

Vitézy Dávid: Az új közgyűlést megkerülve szeretne látszat pályáztatást lefolytatni Karácsony Gergely

Karácsony Gergely azt mondta: ősztől csak olyanokat neveznek ki a fővárosi cégek élére aki pályázaton jelentkeztek és szakmailag megfeleltek. Az LMP frakcióban ülő közlekedési szakértő szerint a főpolgármester lépése csak látványpékség. 2024. szeptember 06.

Rétvári Bence: Ha Brüsszel migránsokat akar, megkaphatja-jelentette ki a belügyminisztérium államtitkára + videó

A buszokat már előkészítették, minden feltétel megvan ahhoz, hogy a migránsokat Brüsszelbe szállítsák. - jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. 2024. szeptember 06.

Karácsony Gergely: jelentős lépéseket tettünk egy átláthatóbb vállalatvezetési működés felé + videó

A témában a Nézőpont Intézet elemzőjét, Borbély Beátát kérdeztük. 2024. szeptember 06.

Magyar Péter itthon tölti első napjait európai parlamenti képviselőként + videó

Magyar Péter korábban többször hangsúlyozta, hogy nem ül be az Európai Parlamentbe, később azonban mégis felvette mandátumát. 2024. szeptember 06.

Deutsch Tamás: elhibázott az Európai Bizottság költségvetési javaslata

Az Európai Bizottság (EB) 2025. évi uniós költségvetési javaslata "totálisan elhibázott", ezért a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP) delegációja annak módosítását kezdeményezi - erről beszélt Deuscht Tamás, a Fidesz EP-képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken. 2024. szeptember 06.

Magyar Péter VIP-ellátást intézett magának és családjának

Magyar Péter az elmúlt évek során ellátást intézett magának, családtagjainak, illetve egy ismerősének a Honvédkórház speciális rendeltetésű centrumában. 2024. szeptember 06.

A nap kérdése

Ön szerint az általános iskolás korosztály megmenthető még a mobilfüggőségtől? 2024. szeptember 06.

Tanszercsomagokkal segíti az iskolakezdést a KDNP + videó

A KDNP-frakció csatlakozott az Ökumenikus segélyszervezet ,,Iskolakezdés együtt” elnevezésű adománygyűjtő akciójához. 2024. szeptember 06.

Egyre kevesebb a bűncselekmény a gödöllői HÉV vonalán + videó

Jelentősen csökkent a bűncselekmények száma a gödöllői hév vonalán - jelentette be a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója. 2024. szeptember 05.

Kohán Mátyás: A végső elzüllés útjára lépett a Momentum + videó

A végső elzüllés útjára lépett a Momentum azzal, hogy megpróbálták útját állni egy teherautónak. 2024. szeptember 05.

Magyar Péter sörözéssel üti el az időt

Magyar Péter ahelyett, hogy Brüsszelben végezné a képviselői munkáját, Magyarországon a Keleti pályaudvar mellett, sörözéssel üti el az időt – írta meg a Magyar Nemzet. 2024. szeptember 05.

Magyar Nemzet: Folyamatban van a pestszentlőrinci korrupciógyanús ingatlanügyek vizsgálata + videó

A PestiSrácok.hu tényfeltáró cikket írt a DK-s polgármester, Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc–Szemeretelepre megálmodott közel 700 lakásos gigalakóparkjáról, melynek terveit sokáig a nyilvánosság előtt eltagadták. 2024. szeptember 05.

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére

Változékonyabbá válik az időjárás a hétvégére: pénteken többfelé kell számítani záporra, zivatarra, majd csökken a csapadék esélye. A csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez. 2024. szeptember 05.

Legfrissebb hírek

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Svenk – Budapesti Klasszikus Film Maraton + videó

Számtalan nagysikerű magyar alkotás született a Pannónia Filmstúdióban, amelyek közül a szeptember 17-én kezdődő Budapesti Klasszikus Film Maratonon igazi gyöngyszemeket is találhatunk majd. A Svenk című műsorunkban részletesen is megismerhetik a kínálatot.
Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Szélesvásznú történelem: Macskafogó + videó

Ki ne ismerné és szeretné az 1986-ban bemutatott Macskafogó című rajzfilmet? A Szélesvásznú történelem adásában ezúttal Ternovszky Bélával, az alkotás Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendezőjével, valamint a rajzfilmben szereplő Lusta Dick hangját adó Mikó Istvánnal beszélgetünk a film kulisszatitkairól.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!