2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Magyar Nemzet: Folyamatban van a pestszentlőrinci korrupciógyanús ingatlanügyek vizsgálata + videó

A PestiSrácok.hu tényfeltáró cikket írt a DK-s polgármester, Szaniszló Sándor Pestszentlőrinc–Szemeretelepre megálmodott közel 700 lakásos gigalakóparkjáról, melynek terveit sokáig a nyilvánosság előtt eltagadták.

  • Magyar Nemzet: Folyamatban van a pestszentlőrinci korrupciógyanús ingatlanügyek vizsgálata + videó

FRISSÍTÉS: Folyamatban van a vizsgálata a pestszentlőrinci korrupciógyanús ingatlanügyeknek – értesült a Magyar Nemzet. Budai Gyula fideszes képviselő még 2022 tavaszán tett feljelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) azt követően, hogy Anonymous egy olyan vágatlan hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amely arról szól, hogy a XVIII. kerületi ingatlanfejlesztések után komoly vagyonok vándorolhatnak Szaniszló Sándor DK-s polgármesterhez, a helyi alpolgármesterhez és azokhoz az emberekhez, akik elősegítették a gyors, olajozott ügymenetet. A felvételeken hallható, hogy az Üllői út 323. szám alatt épülő nyolcvanhat lakásos beruházásból az érintettek négy lakást tudtak maguknak „kikanyarítani”. Ebből kettőn a helyi polgármester és az alpolgármester, kettőn pedig az álarcos alak felvételén beszélő, baloldali kötődésű személyek osztozhattak. Ezt a botrányos ügyet kutattuk a PestiSrácok.hu Az Akta című oknyomozó műsorában is, idén májusban. Érdemes visszanézni az oknyomozó riportot azután, hogy az ott megfogalmazott vádak beigazolódni látszanak!

 

A lakosság széleskörű tiltakozása ellenére hamarosan elkezdődhet a kivitelezése egy közel 700 lakásos gigalakóparknak Pestszentlőrinc–Szemeretelepen, családi házas övezetben. A több ezer új lakó, a több mint ezer autó ráengedése az infrastruktúrával nem megfelelően ellátott területre meg fogja keseríteni a generációk óta itt élő családok életét – mondják. A terület tulajdonosa, illetve az építő cég az izraeli Epschstein család érdekeltségébe tartozó Alfa Group. Sem ők, sem a kerület vezetése még csak nem is tájékoztatta a beruházással érintett lakókat, ellenkezőleg: sokáig azt állította a DK-s polgármester, Szaniszló Sándor csapata, hogy még tervek sincsenek. Ezzel szemben a minap egy építészeti szakportálon már a látványtervek is megjelentek. Szaniszló Sándor minden észérv ellenére tolja a projektet.

A pandémia idején, rendkívüli jogrendben fogadták el az építkezést lehetővé tevő települési szerződést, tavaly pedig a Városrehabilitáció 18 Zrt. még egy PR-cikket is megjelentetett, amelyben maga Szaniszló érvelt amellett, milyen nagy lehetőséget jelent a tervezett beruházás, azzal válik majd moderné, élhetőbbé a kerület, sőt, az ingatlanpiaci fordulat nyertesévé… Az Akta arra kereste a választ, vajon milyen érdeke fűződhet a polgármesternek ahhoz, hogy szembemenjen minden észérvvel és a lakók akaratával. Oknyomozó riportunkban az Alfa Groupnak és az Epschstein családnak is a körmére nézett a PestiSrácok.hu. 

A volt Erdért-fatelep a XVIII. kerület szélső, kertvárosi övezetében helyezkedik el, egy olyan csendes és nyugodt környéken, ahol ma az ott lakókon kívül nemigen fordul meg senki. Szemeretelepen összesen 800 lakás áll, ehhez képest a 10 hektáros területen a tulajdonos ingatlanberuházó érdekkör most egy 665 lakásos lakóparkot fog ide építeni, üzletekkel. Tegyük hozzá, hogy ez a szám már hatósági nyomásra csökkent; eredetileg 800 lakásos monstrum volt az izraeliek terve. Próbálkozott az Alpha Group már korábban is, de az előző, jobboldali vezetésről az eszement tervek visszapattantak. 2019-ben, a választásokat megelőzően egy olyan települési szerződés volt előkészítve és Epschsteinék által is elfogadva, amiben egy feleekkora lakópark épülhetett volna meg a beruházónak kötelezővé tett infrastruktúrafejlesztéssel. Ezzel a kerület is jól járhatott volna.

teljes cikk a PestiSrácok.hu honlapján olvasható.

Fotó: Képernyőfotó

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mávinform: nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról

Mávinform: nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról

Nem indulnak Ausztriába vonatok Magyarországról, az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint, vasárnap 18 órától várhatóan hétfő éjfélig az ÖBB leállítja a vasúti közlekedést Hegyeshalom és Bécs között is, a vonatok pótlására pedig nincs lehetőség - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!