2023. 06. 11. Vasárnap Barnabás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Informátor: A jobbikos Varga-Damm Andreának is köze lehet a lakásmaffiához

A vad '90-es évek kiváló táptalajt biztosított a lakásmaffia átveréseihez. A bűnszervezet tevékenységének több ezer sértettje van. A csalásokban jelentős szerepet vállaltak ügyvédek, közjegyzők, földhivatali alkalmazottak is. Az ECHO TV Informátor című műsorának stábja felfedezett egy 2000-ben köttetett problémás adásvételi szerződést, amelyen a jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel. Az Informátor stábja utánajárt a részleteknek.

  • Informátor: A jobbikos Varga-Damm Andreának is köze lehet a lakásmaffiához

Böröczky Andrea ügyvéd elmondta: a '90-es években a lakásmaffia néven elhíresült bűnözői csoportok dörzsölt, az üzleti világban akkor már jártas emberek voltak. Ezekben a lakásmaffia ügyekben jelentős szerepet vállaltak az ügyvédek és a közjegyzők is. A csalásnak rengeteg formája létezett, de a leggyakoribb az volt, hogy kölcsönszerződésnek álcázott adásvételit irattak alá áldozatukkal.

A műsorban megszólalt az ingatlanmaffia egyik áldozata, Török-Szabó Erzsébet is. 1996-ban őt is hasonló módszerekkel csapták be, végül 1997. augusztus 27-én kilakoltatták saját lakásából. Később megalapította a Sors-Társak Közhasznú Egyesületet. A szervezet célja, hogy képviselje azoknak az embereknek az érdekeit, akikkel hasonló módon járt el a lakásmaffia.

Az évek során a Sors-Társakat rengeteg sértett kereste fel, és nagyon sok dokumentumot juttattak el hozzájuk, ezeket fürkészve egy 2000-ben köttetett problémás adásvételi szerződés került elő, amelyen a jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel.

Az egyik sértett Fürst Mihályné feljelentette a Budapesti Ügyvédi Kamaránál, ahol aztán fegyelmi eljárást kezdeményeztek az ügyvédnő ellen. 1994-ben és 2000-ben is vizsgálat indult ellene, majd 2006-ban kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából.

Fürst Mihályné elmondta: fiával együtt laktak egy házban, azonban a fiú meg akart válni saját részétől. Eladta a házrészt, és beköltözött egy roma család. Jogtalanul, ugyanis édesanyjának haszonélvezeti joga volt az egész házon. A család miatt Fürst Mihálynénak el kellett hagynia saját házát. Több mint 4 évig a munkahelyén egy átalakított irodában élt, majd hosszú pereskedés után a 10 millió forintért eladott házrészért 13 millió forintot kellett visszafizetnie a családnak.

Az asszony felkeresett hozzá hasonló sértetteket, akiknek szerződését szintén Damm Andrea készítette, ők is hasonlóan jártak.

Az Informátor stábja kereste Varga-Damm Andreát, hogy megtudja, milyen kapcsolatban állt a '90-es évek lakásmaffia hálózatával, de sem személyesen, sem telefonon nem érték el a politikust, aki ekkor éppen Ausztriában síelt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál - Jeffrey Sachs nem kertel: Amerika gőgje vezetett az ukrán háborúhoz

Globál - Jeffrey Sachs nem kertel: Amerika gőgje vezetett az ukrán háborúhoz

Jeffrey Sachs politikai elemző, tudós, közgazdász. Ő volt Mr. Sokktrápia, aki latin-amerikai és európai országoknak adott gazdasági tanácsokat. Az ENSZ Fejlesztési Bizottságánál volt vezető és a Columbia Egyetemen tanított. Ő vezette a Lancet brit orvosi szaklap koronavírus eredetét kutató bizottságát. Ő mondta ki először, hogy amerikai kutatóprogram keretében jöhetett létre a világjárványt okoz vírus. Az elsők között vetette fel, hogy Amerika áll az Északi Áramlat felrobbantása mögött. A háborúról pedig azt mondta, hogy a washingtoni gőg vezetett a vérontáshoz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!