2022. 11. 26. Szombat Virág napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Belföld

Hetvenhét éve döntöttek a Holokausztról

A wannsee-i konferencia 77. évfordulójára emlékeztek Székesfehérváron az egykori zsinagóga helyén állított emlékműnél. A konferencia jegyzőkönyve a holokauszt történetének egyik legfontosabb fennmaradt dokumentuma.

  • Hetvenhét éve döntöttek a Holokausztról

A náci vezetők a megbeszélésen teljes egyetértésben a zsidókérdés végső megoldásáról, a 11 millió fős európai zsidóság kényszermunkára fogásáról, majd fizikai megsemmisítéséről döntöttek. Székesfehérvárról 3000 zsidót vittek el, sokan már az utat sem élték túl, és csak 10 %-uk tért haza. Emlékezni nem csak rájuk kell, hanem azokra is, akik segíteni próbáltak – mondta a megemlékezést szervező. Tarsoly Egyesület elnöke.

„A tolerancia, mások véleményének tiszteletben tartása mindennél fontosabb, nem szülhet erőszakot, nem járhat megfélemlítéssel. Emlékeznünk nem csak a meggyilkolt zsidó emberekre kell, hanem azokra az embermentőkre is, akik életük kockáztatásával segítették az üldözötteket. Volt, aki hamis iratokkal, volt aki az üldözötteket bújtatva, élelmiszer, ruhaadománnyal nyújtott oltalmat” – mondta Sipos András. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Prime Projekt

Prime Projekt

A cél, hogy a diákönkormányzatokkal foglalkozó pedagógusok, önkormányzati ifjúsági referensek is részt vegyenek a képzésben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!