2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Rózsa Miklós a filmzenekirály

Következik:

Híradó 12:05

Belföld

Garázdaság miatt feljelentést tettek az influenszertüntetésen történtek után

A PestiSrácok operatőrét és riporterét körbevették a tüntetők, őket a rendőröknek kellett kimenekíteni, mert a demonstrálók rájuk támadtak.

  • Garázdaság miatt feljelentést tettek az influenszertüntetésen történtek után

A demonstráció hivatalos befejezése után a tüntetők egy része – körülbelül kétszázan – a Lendvay utcában található Fidesz-székházhoz vonult át. A Magyar Nemzet információi szerint a pedagógusok nevében rendezett baloldali tüntetéssorozatról jól ismert Egységes Diákfront aktivistái mentek neki a rendőröknek, majd inzultus érte a PestiSrácok stábját is.

Az eset után Tényi István bejelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, ugyanis szavai szerint a PestiSrácok beszámolójában közölt adatok – bizonyítottság esetén – a garázdaság vétség gyanújára utalnak.

Tényi úgy véli, hogy a mai Magyarországon szükség van arra, hogy a sajtó képviselőit, ha önmagukat nem tudják megvédeni, a büntetőjog szintjén is védelmezze a jog.

Az ismeretlen elkövetőnek semmilyen indoka, oka nem volt arra, hogy így vezesse le a feszültségét – hangsúlyozta, majd hozzátette: a sajtó képviselője a munkáját végezte, közvetített egy nyilvános rendezvényről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Alapjogokért Központ: A magyar közvélemény békepárti

Alapjogokért Központ: A magyar közvélemény békepárti

A választókorú magyarok túlnyomó többsége, 83 százaléka elutasítja azt, hogy európai katonákat küldjenek egyes nyugati és magyarországi ellenzéki politikusok Ukrajnába – derül ki az Alapjogokért Központ aktuális közvélemény-kutatásából.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!